Sota els lemes «L'aigua és un bé comú, no un negoci», «L'Anoia es mulla per l'aigua pública» i «Necessitem una tempesta», les tres entitats organitzadores de la manifestació per la remunicipalització de l'aigua a Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt -Aigua és Vida, Aigua és Vida Anoia i Piera per l'Aigua Públic- van aplegar prop de 2.000 persones.

La mobilització ciutadana per part d'aquestes entitats busca també sensibilitzar la població de Masquefa i Piera, on, a diferència dels tres municipis suara citats, on les empreses que gestionen l'aigua manquen de contracte públic per a la gestió, en aquests dos dar-rers la concessió al sector privat de l'aigua acaba el 2021 i 2022, respectivament.

La manifestació de caire festiu i reivindicatiu es va iniciar a 2/4 de 7 de la tarda la plaça del Rei d'Igualada, va transcórrer pel car-rer Sant Jordi, rambla General Vives, rambla Sant Isidre, carrer García Fossas, plaça de la Creu, carrer de l'Argent i plaça de l'Ajuntament. Durant l'itinerari es van penjar pancartes, es va pintar el terra i es van encendre bengales de mà de color blau, amb l'acompanyament de la batucada Energia positiva. La manifestació va acabar amb els parlaments dels portaveus de les tres entitats organitzadores de la manifestació.

Des d'Aigua és Vida Anoia, Joan Carles González va aplaudir l'assistència a la manifestació, la quarantena d'entitats que la van recolzar, i va recordar: «Fa 3 anys vam dir que l'Ajuntament d'Igualada no tenia contracte de subministrament amb Aigua de Rigat. També ens vam adonar que ni a Vilanova del Camí ni a la Pobla de Claramunt existia contracte», va denunciar.

A més, cada any marxen 500.000 euros a França en concepte de beneficis que no es reinverteixen». En declaracions a aquest mitjà González i segons altres processos de remunicipalització ja oberts, «en un moment pot ser que hi hagin auditories jurídiques, quan s'hagi de decidir de qui és cada cosa i aflorin els conflictes entre empresa privada i ajuntament».

Per part de Piera per l'Aigua Pública, la portaveu Anna Ferrer va denunciar la «situació nefasta de la gestió de l'aigua a Piera. Fa cinc mesos que ens hem organitzat com a plataforma local. Els aforaments són injustos i els preus desorbitats no responen a cap explicació», va assenyalat. La membre de la plataforma pierenca també va descriure que «l'aigua pública acaba enfrontant la situació dels ciutadans entre ells, ja que en unes zones es paga un preu i en altres, el triple d'aquest. La concessió s'acaba d'aquí a quatre anys i és una opció per municipalitzar, gestionar de forma pública o potser cooperativista, l'accés a un bé bàsic com ho és l'aigua».

Finalment, la portaveu d'Aigua és Vida Míriam Planas va manifestar que «la comarca de l'Anoia no està sola en aquesta lluita. A Catalunya hi ha una onada de municipis que formen part dels processos de remunicipalització del la gestió de l'aigua». Planas va indicar que «sols el 20% dels catalans tenen accés a l'aigua de forma pública. Cal recuperar el control del servei i deixar d'augmentar el volum de negoci privat sobre un bé bàsic com és l'aigua». La portaveu d'Aigua és Vida va destacar el caràcter irregular dels tres municipis pel fet de tenir el servei de l'aigua sense contracte.