Empresaris de les TIC de l'Anoia, el Bages, Osona i el Maresme han iniciat un camí de treball conjunt. Divendres al vespre va acabar la primera reunió del grup Sinergia, que aplega les associacions TIC d'aquestes comarques amb l'objectiu de mirar com afrontar millor la tecnologia 5G. La trobada es va fer a la Pobla de Claramunt, amb la junta de Sinergia, la Coordinadora d'Associacions Empresarials TIC de Catalunya. Les reunions, ara descentralitzades, es fan cada dos mesos, excepte les trobades que, per dates, coincideixen amb el Mobile World Congress.

Sinergia és un paraigua associatiu que agrupa unes 30 entitats del sector TIC que representen unes 2.500 empreses, les quals engloben uns 30.000 treballadors i treballadores d'alta qualificació, i el formen 3 tipus d'entitats, associacions o coordinadores locals: horitzontals o multiàrea, verticals o específiques, i generalistes.

En declaracions a Regió7, el president de l'ens, Jaume Caterineu, ha explicat les diferents tipologies que actualment s'hi agrupen. «De les primeres podríem anomenar TICAnoia, TICOsona, TICMaresme o TIC3 al Bages, entre moltes altres, agrupacions que ja tenen una organització territorial. Del segon grup podem anomenar les que estan especialitzades en algun dels sectors TIC, com Catalunya Mobile, l'antiga CatalunyaAPPs, dedicada a la creació d'aplicacions mòbils, Catalunya Drons o Catalunya Block Chain, una agrupació d'empreses que treballen sobre les bases que hi ha darrere del bitcoin i les criptomonedes.

Segons Caterineu, «tenim convenis amb centres universitaris com l'UOC, l'UPC o el Campus Igualada- UdL, amb el Grau d'Interacció digital i Computació estrenat ara al setembre, i també amb ens com el Mobile World Capital, on, per exemple, creem marcs legals d'actuació i línies de treball a partir de les quals cada associació, d'acord amb les seves possibilitats, interessos i associats, hi pot desenvolupar projectes empresarials». Segons explica, amb TICAnoia s'estan desenvolupant projectes relacionats amb la tecnologia 5G -la que permetrà potenciar al màxim la internet de les coses- i que es començaran a implementar a partir del 2020. Aquest pas permet ara com ara que s'hagi passat de la Smart City a l'Smart Citizen.