El ple de l'Ajuntament d'Igualada ha donat suport a una moció de la CUP per tal de regular l'espai del migdia als centres educatius públics de manera alternativa a la proposta del Govern de la Generalitat. En contra del que proposa el departament d'Educació, els cupaires, la federació de pares FAPAC i SOS Menjadors volen que les Ampa puguin mantenir la gestió d'aquests espais de menjador si ho desitgen. La moció es va aprovar amb tots els vots favorables dels grups municipals del consistori excepte l'abstenció del PP. En canvi, la mateixa proposta havia estat rebutjada al Consell Comarcal de l'Anoia i a la Diputació de Barcelona amb els vots contraris del PDeCAT i ERC, que són els grups de Govern a la Generalitat i els impulsors d'una reforma que no volen els cupaires.

La CUP vol aturar l'aprovació de l'actual proposta de decret sobre menjadors escolars públics del departament d'Ensenyament, fent costat a una demanda de FAPAC i del col·lectiu SOS Menjador.

Els cupaires proposen que hi hagi un nou marc de diàleg sobre aquest tema, com també demananen SOS Menjador. Aquest col·lectiu demana al departament d'Ensenyament que trobi la fórmula legal o un acord polític amb tots els Consells Comarcals per fer possible que les AMPA que ho desitgin i tinguin el suport del seu Consell Escolar de Centre, puguin continuar fent una gestió pública dels menjadors escolars.

El PDeCAT, ERC, els Socialistes d'Igualada i Decidim Igualada s'han sumat a la moció de l'Ajuntament, i aquesta ha quedat aprovada.

La moció presentada al ple de l'Ajuntament defensa que «l'espai del migdia als centres educatius representa un terç de la jornada diària, un temps prou ampli i amb grans potencialitats pedagògiques que a dia d'avui el departament d'Ensenyament encara no ha entomat i l'ha relegat al desafortunadament anomenat servei de menjador». En aquest sentit, el text assenyala «la necessitat urgent de tractar aquest terç de la jornada com a temps educatiu sota la tutela del Consell Escolar del centre per tal que sigui universal i gratuït, on l'alimentació a càr-rec de l'administració sigui veritablement de qualitat i garanteixi l'atenció educativa».