El col·lector de salmorra va tornar a patir ahir un trencament al terme municipal d'Olesa de Montserrat, en concret a la zona coneguda com les Illes. L'afectació, segons va comunicar l'Ajuntament olesà, va ser d'uns 4.000 m2 d'un camp de fruiters i es va produir cap a les 11 del matí. A partir d'aquí, es va activar el protocol habitual i es va avisar l'Agència Catalana de l'Aigua i el centre de coordinació (CECAT) per controlar la situació.

Després d'haver detectat el trencament, es va tancar a Sallent i a Súria el conducte del col·lector de salmorra fins a detectar el punt exacte on s'havia produït el trencament per procedir a la seva reparació. El vessament de salmorra es va produir després de l'aqüífer de captació de Mas de les Aigües de la Comunitat Minera Olesana i, per tant, no hi va haver afectacions a l'aigua de boca.

Durant el mes d'agost passat el col·lector de salmorra va registrar un altre vessament a la mateixa zona. Aleshores va afectar un camp de conreu abandonat. L'ACA va iniciar el mes de juliol els tràmits per començar les obres del nou col·lector.