L'Ajuntament d'Esparreguera ha adreçat una carta a la direcció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reclamar que s'informi la població de les incidències amb el col·lector de salmorra i que es prenguin mesures en les zones afectades per trencaments d'aquesta absoleta instal·lació que trasllada residu salí de les mines de Sallent i Súria, principalment, fins al mar.

L'Ajuntament d'Esparreguera ha traslladat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la seva preocupació per la situació d'indefensió que pateix el municipi davant els continuats trencaments del col·lector de salmorra. En la carta, adreçada al director de l'ACA, també es reclama la descontaminació del subsòl afectat pel darrer trencament de col·lector, que va tenir lloc el 17 d'octubre, i s'apel·la a la bona cooperació entre administracions per actuar de forma efectiva davant futurs trencaments.

L'Ajuntament d'Esparreguera ha explicat a través de la seva pàgina web que fa dues setmanes hi va haver un nou trencament del col·lector de salmorra, a la zona de la finca de Can Tobella, però l'Ajuntament va rebre la informació «tard i de forma incompleta». L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, lamenten en la missiva que «no es va rebre cap trucada per part de l'ACA» i el comunicat enviat pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) «no especificava el punt del trencament», de manera que els serveis tècnics municipals van haver de recórrer tot el traçat del col·lector pel terme municipal per tal de localitzar el punt afectat i avaluar els danys sobre el medi natural.

Els tràmits per executar les obres del nou col·lector de sal-morra es van iniciar el mes d'agost passat, però mentre no es disposa de la nova canalització, l'Ajuntament d'Esparreguera apel·la a la cooperació entre administracions.