L'equip de govern de l'Ajuntament d'Esparreguera ha requerit a la Generalitat el compromís per fer un front comú entre administracions que ajudi a tirar endavant les necessitats del territori en matèria d'infraestructures de mobilitat, sobretot pel que fa al projecte d'ampliació de l'autovia A2 i al pla del que es coneix com la ròtula Martorell-Abrera.

Aquesta demanda s'ha transmès durant la reunió mantinguda a l'ajuntament esparreguerí entre l'alcalde, Eduard Rivas, juntament amb tres regidors del govern municipal, i el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, que també va visitar altres poblacions veïnes.

La trobada, convocada a iniciativa de la delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, va adoptar el format de sessió de treball i també es va parlar de les obres al clavegueram de Can Rial i Mas d'en Gall. El govern municipal va demanar el compromís polític de la Generalitat per iniciar la segona fase de les obres, el que es tradueix en el finançament d'un milió d'euros, tot i no haver executat encara la primera fase de les actuacions, pendents de la resolució sobre unes expropiacions de terrenys.

En relació amb els projectes d'infraestructures, l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, va explicar que «és important compartir les al·legacions al projecte d'ampliació de l'A2 i al pla de la ròtula Martorell-Abrera i demanar un front comú entre administracions per portar a terme un pla d'infraestructures que vulguem els municipis, i no que vingui imposat i no compartim».

D'altra banda, Eduard Rivas va subratllar la petició feta al delegat del Govern perquè la Generalitat mantingui el compromís contret amb l'exconseller Josep Rull d'ampliar la subvenció per a les obres al clavegueram de Can Rial i Mas d'en Gall, el pressupost del qual s'ha ampliat de 3 a 5 milions d'euros per un canvi normatiu l'any 2015.

Finalment, a la reunió també es va recordar que l'Ajuntament d'Esparreguera no renuncia a cobrar el deute de la Generalitat amb les escoles bressol municipals, que puja a 810.000 euros. L'administració municipal requereix aquesta quantitat, corresponent al cofinançament que l'ens autonòmic va deixar de pagar des del curs 2014-2015 fins al darrer 2017-2018.