05 de novembre de 2018
05.11.2018

L'Ajuntament d'Igualada forma el seu personal en polítiques LGTBI

L'any passat es va fer un curs per a caps de servei i enguany s'ha fet extensiu a la resta de personal de la corporació

05.11.2018 | 16:27
Curs de formació en LGTBI per al personal de l'Ajuntament d'Igualada

El treballadors de l'Ajuntament d'Igualada han rebut formació en els darres des sobre les claus pel disseny i la implementació de polítiques públiques LGTBI. La regidoria d'Igualtat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. ja va impartir un curs similar, la'ny passat, als caps de servei i representant de la Comissió d'Igualtat, i enguany s'ha fet extensiu al personal municipal que treballa en l'atenció directa a la ciutadania.

Des del 18 d'octubre de 2014, Catalunya compta amb una llei que garanteix els drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI). L'objectiu d'aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI, evitar situacions de discriminació o violència i que les administracions locals facin millor intervenció, precisament des d'una mirada LGTBI, per tal que la diversitat sexual i la identitat de gènere és pugui viure lliurement al territori.

La mateixa Llei estableix que "les administracions públiques de Catalunya han de garantir a les persones LGTBI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació, el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva". Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Igualada vol fer arribar a aquells professionals que atenen la ciutadania els coneixements necessaris dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El curs va comptar amb l'assistència d'unes quaranta persones, repartides en dues sessions.

La voluntat de l'Ajuntament d'Igualada, segons han explicat fonts de la institució, és crear el Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI), des d'on es pugui donar resposta a qualsevol demanda o queixa relacionada amb drets de les persones LGTBI, coordinadament amb la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook