Josep Oriol, cap de l'empresa Neteges i Abrillantats Oriol, ha denunciat en roda de premsa el que considera «un intent de suspensió de la contractació» dels serveis de neteja al «Museu Comarcal de l'Anoia sense cap avís després de 27 anys de servei impecable i sense cap fonament de dret». Però, per a l'Ajuntament, aquesta protesta és un cop de peu del responsable d'una empresa que estava prestant un servei i que ara no podrà continuar a les seves mans un cop s'ha fet una regularització de la concessió i un concurs públic per cobrir la plaça i la feina.

Fonts municipals han mostrat la seva sorpresa davant la defensa que ha fet Oriol de l'única persona que treballava en aquesta feina, i que, segons el govern igualadí, queda clar que no perdrà el lloc de treball, ja que quedarà subrogada a l'empresa adjudicatària.

Oriol ha rebut el suport del comitè d'empresa. A l'acte públic va rebre el suport del comitè de l'empresa, de CCOO, i va tenir presència notarial.

La denúncia pública feta per Oriol sobre la suspensió de contractació dels serveis de neteja del Museu de la Pell recauria, segons l'empresari, en la forma i en el que Oriol considera un excés en el poder de decisió de tècnics del consistori anoienc.

Neteges i Abrillantats Oriol assegura que va rebre la notícia per part de l'empresa entrant, sense haver estat notificada pels canals oficials del consistori i que en el moment d'interpel·lareals tècnics de la regidoria corresponent se li va assenyalar que no disposava de contracte per al servei. L'empresa defensa que té «una tàcita contractació des del 1991 sobre el servei de neteja» d'aquest museu.

Fonts del consistori han comunicat que, «davant d'aquestes afirmacions, els serveis jurídics de l'Ajuntament estan estudiant possibles accions legals per defensar el prestigi de la institució i l'honorabilitat dels seus tècnics». Responsables de l'ens també han manifestat «la plena confiança en la tasca dels tècnics municipals, així com en els procediments de contractació».