La reinterpretació de les botigues de la plaça Gran de Calaf rebrà un dels premis turístics de la Generalitat del 2018. El Govern català reconeix el treball de recuperació històrica d'aquesta plaça porxada que fa unes dècades era plena de vida amb el petit comerç instal·lat als locals de les plantes baixes de cada casa. A poc a poc, però, les botigues van anar tancant, fins a arribar al moment actual, en què no n'hi havia cap d'oberta.

La plaça Gran, que havia estat la històrica plaça del mercat de Calaf, va quedar buida i ha estat ara quan s'ha fet un procés de recuperació de les antigues botigues com un element museístic, com un exemple de record d'un passat que encara és molt present en molts dels calafins.

L'Ajuntament de Calaf va presentar el projecte «Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat» i el jurat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, li ha atorgat el guardó en la categoria d'Innovació en accions promocionals i comercialització. Els premis són un reconeixement sense dotació econòmica. L'entrega serà a càrrec del president de la Generalitat, Quim Tor-ra, en un acte que tindrà lloc el dilluns 19 de novembre a les 6 de la tarda al Palau de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya reconeix cada any amb aquests guardons la feina del sector turístic català i la seva contribució que fan les diferents iniciatives reconegudes perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional.

La finalitat dels guardons del turisme de Catalunya és reconèixer l'esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions públiques i privades en favor del turisme, i servir d'instrument per estimular professionals i accions que col·laborin a millorar la imatge turística de Catalunya i dels seus serveis turístics.

Aquest any acompanyaran Calaf en els premis l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, pel projecte «Camí de Vi», en la categoria millor experiència turística; Estela Mariné Roig, pel treball de recerca centrat en la imatge i identitat de la Catalunya turística, en la categoria de millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; i l'Associació Marques de Pastor, pel projecte «El cinquè llac», en la categoria de turisme responsable.