06 de novembre de 2018
06.11.2018

S'esllavissa per segona vegada l'escullera del riu Anoia a Montbui

Les intenses pluges podrien haver accelerat un problema d'assentament del sòl que ha originat el despreniment

06.11.2018 | 14:35
L´escollera que s´ha esfondrat a Montbui aquesta última matinada

La matinada d'avui dimarts s'ha produït un despreniment parcial de les pedres que conformen el mur d'escullera sobre el riu Anoia, construït l'any 2014 amb pedra granítica i que configura el talús del riu, l seu marge dret, a la zona del barri del Pi. Aquesta esllavissada del mur de contenció i de canalització no ha comportant ferits.

Aquest despreniment és el segon en importància que es produeix en aquest espai, que ja va cedir parcialment l´any 2015, per la qual cosa "l'Ajuntament de Montbui s´estigui treballant per buscar una solució òptima per garantir la màxima seguretat de la zona", segons expliquen fonts municipals.

L'erosió del terreny, combinat amb una tardor molt plujosa, podrien ser les causes que explicarien que una desena de les roques granítiques que formen el mur d´escullera hagin cedit. Els responsables dels Serveis Tècnics municipals i la Policia Local han fet una inspecció de l´incident i s´ha tancat perimetralment la zona per evitar l´accés de qualsevol persona al punt de l'esfondrament. Tot i les primeres hipòtesis sobre les causes, s'està analitzant el problema per determinar la causa exacte i prendre la millor solució per estabilitzar l'indret.

L'equip de Govern municipal, PSC, ha explicat en un comunicat que "davant els dubtes que ens donava la seguretat d' aquesta obra, fa setmanes que haviem tancat el pas a les persones a aquesta zona, i ja havíem demanat informes a la direcció d'obres que la va dirigir així com a una enginyeria externa especialitzada, per buscar solucions i depurar-ne responsabilitats".

Els responsables municipals expliquen que "l´Ajuntament de Montbui lamenta aquest fet i treballarem per donar-hi una solució definitiva, que ens eviti fets desagradables com aquests. Es tracta d´una zona que pateix un desgast notable per l´erosió, però volem que deixi de ser un problema i per això prendrem les mesures correctives que calguin, exigirem les responsabilitats a qui correspongui i treballarem per garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes, sense cap cost per a l´Ajuntament. Actuarem amb tota la determinació, perquè volem que es resolguin, de forma definitiva, les deficiències d´aquesta obra".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook