Aigua és vida Anoia ha convocat una manifestació dissabte a les 6 de la tarda a Piera. El grup de la plataforma a Piera, Piera per l'Aigua, vol demanar amb aquesta acció la gestió pública de l'aigua a la vila, i a la vegada, el compromís dels partits polítics perque apostin per la gestió pública de l'aigua". La manifestació començarà al parc del Gall Mullat i finalitzarà a la plaça del Peix amb parlaments.

A Piera, la gestió de l'aigua depèn de diverses companyies. Una d'elles, Anaigua que és del grup Agbar, empresa que també participa en altres empreses que presten servei a diferents municipis de la comarca. El contracte d'Anaigua finalitza el 2022. La plataforma considera que no s'hauria de tornar a adjudicar. "La gestió d'Anaigua ha estat nefasta per diversos motius, entre ells els encara existents aforaments a moltes llars, un sistema que l'ACA ha definit com injust, i uns rebuts del consum de l'aigua exagerats, sent aquests un dels més cars de Catalunya", segons afirma la plataforma en un comunicat. En aquest sentit, Piera per l'aigua pública també critica "les fuites constants degut al mal estat de la xarxa i la manca de pressió d'aigua a moltes llars, motius pels quals els veïns i veïnes de Piera han decidit sumar-se a la onada de demanda de la gestió pública de l'aigua que s'està vivint a la comarca i a Catalunya".

El darrer dissabte 27 d'octubre es va viure a Igualada una manifestació per demanar la gestió pública de l'aigua als municipis anoiencs sense contracte, però també per aquells municipis que finalitzen els seus contractes com Piera i Masquefa. La manifestació va comptar amb una participació de quasi un miler de persones, segons dades de l'organització, i s'inscriu dintre de les accions de remunicipalitzacions que es duen a terme a diferents punts de Catalunya. A ciutats com Terrassa o Girona també hi ha hagut protestes.