L'escullera de Santa Margarida de Montbui a la vora del riu Anoia s'ha esfondrat, i s'ha repetit un episodi que ja es va viure el 2015. L'esllavissada d'ahir va ser de matinada. L'escullera sobre el riu Anoia, construïda l'any 2014 amb pedra granítica i que configura el talús del riu, al seu marge dret, és a la part inferior del barri del Pi. Aquesta esllavissada del mur de contenció i de canalització del riu no ha comportant ferits.

El despreniment és el segon en importància que es produeix en aquest espai, que ja va cedir parcialment l'any 2015, per la qual cosa «l'Ajuntament de Montbui està treballant per buscar una solució òptima per garantir la màxima seguretat de la zona», segons expliquen fonts municipals.

L'erosió del terreny, combinat amb una tardor molt plujosa, podria ser la causa que explicaria que una desena de les roques granítiques que formen el mur d'escullera hagin cedit.

Els responsables dels Serveis Tècnics municipals i la Policia Local han fet una inspecció de l'incident i es va tancar perimetralment la zona per tal d'evitar l'accés de cap persona al punt de l'esfondrament. Tot i les primeres hipòtesis sobre les causes, s'està analitzant el problema per determinar la causa exacta i prendre la millor solució per estabilitzar l'indret.

L'equip de govern municipal, PSC, ha explicat en un comunicat que «davant els dubtes que ens donava la seguretat d'aquesta obra, fa setmanes que havíem tancat el pas a les persones a aquesta zona, i ja havíem demanat informes a la direcció d'obres del 2014».