L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha creat una eina de participació de la ciutadania a través d'un espai web. Es pretén «facilitar i potenciar la participació ciutadana en els afers municipals», segons fonts municipals. L'eina en qüestió és l'espai Decidim, creada per la Diputació de Barcelona, a través de la qual vehicularà a partir d'ara tots els processos participatius que impulsi el consistori olesà. Un dels objectius d'aquesta nova eina telemàtica és facilitar la incorporació a la participació de persones que habitualment no s'interessen pels afers municipals, i afavorir la realització de propostes concretes d'actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització. La primera de les consultes que es fa a través de la plataforma són les bases del pressupostos participatius, que serà el primer gran procés de participació ciutadana que es vehicularà a través d'aquesta eina.

La cap de participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Olesa, Montse Muñoz, ha destacat que aquesta eina representa «una transformació» en la manera d'entendre la participació ciutadana, i s'aposta per una participació «des de tots els àmbits». Així, la plataforma ofereix diferents possibilitats a la ciutadania: rebre informació, fer propostes que altres veïns i veïnes podran comentar, comentar propostes d'altres persones, adherir-se a aquestes propostes i votar en processos participatius que es podran seguir pas per pas.

El primer gran procés de participació ciutadana que desenvoluparà l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat amb Decidim serà el de pressupostos participatius, i que s'engegarà a final d'any.