Aigua és vida Anoia ha convocat una manifestació dissabte a les 6 de la tarda a Piera. El grup local Piera per l'Aigua vol demanar amb aquesta acció la gestió pública de l'aigua a la vila, i a la vegada, el compromís dels partits polítics perquè apostin en un futur per remunicipalitzar el servei. La manifestació començarà al parc del Gall Mullat i finalitzarà a la plaça del Peix amb parlaments.

A Piera, la gestió de l'aigua depèn de diverses companyies, fruit de la presència de diverses urbanitzacions al municipi. Una d'elles, Anaigua, que és del grup Agbar, empresa que també participa en altres companyies que presten servei a diferents municipis de la comarca. El contracte d'Anaigua finalitza el 2022 i per al grup pierenc seria la primera oportunitat per fer un gir.

David Gall, cap d'explotació de Sorea-Agbar a la zona de l'Anoia i Ponent, admet que hi ha algunes mancances en el servei actual, però també defensa els esforços que es van fent per millorar les instal·lacions i la qualitat del servei d'aigua. Gall manté que una empresa pot donar millor servei per coneixement, experiència i la possibilitat de distribuir costos que no un servei públic per a una població com Piera.

Sobre la situació de l'aigua que gestiona Anaigua, Gall ha explicat que Piera està elaborant un pla per resoldre els nombrosos problemes que té amb la distribució de l'aigua, no només a la zona d'Anaigua. «La xarxa de Piera té mancances important, assegura, sobretot a la zona de les urbanitzacions», amb una xarxa que antiga que no pot respondre a les necessitats actuals, que es va crear per a cada urbanització i que ha generat molts problemes en el moment que s'ha intentat connectar a un sol servei conjunt per al municipi i que ha tingut problemes de qualitat, que s'han resolt adquirint aigua a l'empresa Ter-Llobregat, el que vol dir tenir un preu de l'aigua més car que no pas abans, quan l'aigua es podia beure de la captada als pous. Aquesta aigua, però, presentava problemes de qualitat i, d'acord amb la consellera de Sanitat, s'ha anat optant per prescindir d'aquestes captacions.

La plataforma considera que no s'hauria de tornar a adjudicar la gestió del sector d'Anaigua. Són crítics amb el servei prestat i els retreuen que encara se serveixi aigua per un sistema d'aforaments (quantitats fixes al dia). Segons els representants de la plataforma, aquest és un sistema que l'ACA ha qualificat d'injust. També es queixen d'«uns rebuts del consum de l'aigua exagerats».

Gall coincideix en la necessitat de fer un canvi progressiu del sistema d'aforaments al de comptadors per prestar millor servei. I recalca que es pot veure la mala situació de la xarxa que gestionen per la gran quantitat d'incidències que té. Per a Gall, allò prioritari és afrontar un pla d'inversions.