Un home que podria tenir de 26 o 27 anys va morir divendres passat per parada cardiorespiratòria després de ser reduït en reaccionar «de manera agitada i agressiva» en negar-se al seu ingrés psiquiàtric prescrit amb informe mèdic, segons fonts dels Mossos d'Esquadra.

La seu a Barcelona de la cadena Ser va avançar ahir que el fatal desenllaç va arribar després que el reduïssin al seu domicili d'Abrera (Baix Llobregat) entre els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

Fonts dels Mossos han explicat que l'home va reaccionar «de manera agitada i agressiva» quan el SEM parlava amb ell per ingressar-lo voluntàriament, per la qual cosa es va decidir reduir-lo en no rebre assistència mèdica per calmar-lo.

Es va demanar més suport policial i, després de reduir-lo, l'home va entrar en parada cardiorespiratòria a l'ambulància que el traslladava, i se'l va intentar reanimar però quan va arribar a l'Hospital de Martorell (Barcelona) es va certificar la seva defunció.

La policia catalana ha obert diligències per tal d'informar d'aquesta intervenció a l'autoritat judicial, en aquest cas el Jutjat 2 de Martorell.