L'alcalde de Santa Margarida de Montbui, el socialista Teo Romero, s'enfronta a una petició de vuit anys de presó per part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme que va presidir entre el 2007 i el 2010, segons ha avançat el diari El País. La institució l'acusa d'haver-se gastat 57.000 euros per fer turisme aprofitant els viatges institucionals que feia per tot el món.

Segons la mateixa informació, Romero serà jutjat a l'Audiència de Barcelona pels presumptes delictes de malversació o d'apropiació indeguda. El Fons Català exercirà d'acusació particular, mentre que la fiscalia, de moment, encara no ha fet públic el seu escrit d'acusació. Tampoc no ho és el de defensa, que demanarà previsiblement l'absolució de Romero, que sempre s'ha declarat innocent en aquest cas.

El Fons Català considera que Romero va incorporar visites turístiques de tota mena durant els seus viatges a l'estranger com a president de la institució (va fer 25 viatges entre el 2007 i el 2010, l'etapa sota sospita). La interlocutòria judicial que va posar fi a la instrucció va assenyalar que Romero no va justificar el cost de viatges interns en avió, ampliacions de reserves d'hotel i nombrosos àpats, i que en total va sumar 57.000 euros. L'acusació assenyala que l'alcalde montbuienc hauria d'haver pagat aquestes despeses de la seva butxaca.

Romero és alcalde de Santa Margarida de Montbui des de l'any 1995, sempre en majoria absoluta. Ja fa, doncs, 23 anys que ocupa el càrrec.

Romero està imputat per un presumpte delicte de malversació de cabals públics mentre era president del Fons Català de Cooperació, en una denúncia que va començar a investigar el jutjat número 26 de Barcelona. La fiscalia va veure irregularitats en un seguit de despeses en l'etapa en què Romero dirigia l'entitat. L'Oficina Antifrau ja va engegar un procés el novembre del 2012 contra Romero arran de la denúncia presentada per un treballador del Fons, que l'acusava de desviar diners públics en qüestions com el cobrament de dietes.

El batlle anoienc sempre ha mantingut que podia «acreditar documentalment» totes les despeses que va efectuar mentre era president del Fons i assegura que «totes van ser aprovades per unanimitat de tots els socis».