Usuaris del servei d'autobús Monbus Igualada-Barcelona van denunciar ahir amb un vídeo penjat a les xarxes l'acció d'un conductor d'aquesta empresa que estava teclejant el mòbil mentre conduïa el vehicle amb gent a dins. El Govern de la Generalitat va anunciar poc després de veure les imatges que obria un expedient sancionador a l'empresa Monbus. I al mateix temps, també s'obre investigació per determinar si hi ha sanció per al conductor. Usar el mòbil suposa multa i pèrdua de punts del carnet.

La denúncia de l'usuari es va produir ahir al matí a través de Twitter. En el vídeo es veu com un conductor circulava amb les dues mans al telèfon mòbil i teclejant l'aparell.

A l'autobús de la companyia hi havia en aquell moment unes 50 persones que feien el trajecte entre la capital de l'Anoia i Barcelona. Monbus va respondre a la queixa de l'usuari també ràpidament usant el mateix sistema, la xarxa social, i assegurava que tenia «tolerància zero» amb aquest tipus d'imprudències al volant. Fa pocs mesos, un conductor de la mateixa empresa va ser enxampat mirant un partit de tennis al mòbil mentre conduïa, en aquest cas en la línia de Manresa a Barcelona. En aquell cas, el conductor va ser apartat del servei. En el missatge d'ahir, la companyia demanava més informació als usuaris per enviar un informe de la incidència i investigar-ho. El bus havia sortit poc després de les 9 del matí d'Igualada.