Olesa de Montserrat celebra a partir d'avui una nova edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. L'objectiu és conscienciar la població sobre la necessitat de fer accions sostenibles per reduir el nombre de residus que es generen diàriament. Avui es dona el tret de sortida a les Jornades amb una exposició sobre la temàtica dels residus a la biblioteca Santa Oliva, i finalitzaran el proper dissabte 24 amb la mateixa exposició, que es podrà visitar al llarg d'aquesta setmana.

L'acte central se celebrarà demà, diumenge, amb una sortida per netejar l'entorn natural d'Olesa, sota el nom de «Let's clean up Europe!». El guia de natura de l'Ajuntament d'Olesa, Joan Soler, ha assenyalat que al final de la jornada de neteja, les deixalles es pesaran i es portaran a reciclar de forma adequada. Soler també ha destacat que a la darrera sessió de neteja, feta el mes de maig passat, es van recollir un total de 181 quilos de residus. El punt de trobada per a l'activitat «Let's clean up Europe!» serà la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, a les 10 del matí. Les persones que hi vulguin participar han d'escriure un correu a rutes@olesademontserrat.cat o trucar al 93 778 00 50. Cal portar aigua, esmorzar, i calçat i roba adequats .

La tercera activitat que es portarà a terme seran les caminades habituals de Fem salut Olesa! els dies 20 i 22 de novembre, i al mateix temps, se sensibilitzarà la població sobre la necessitat d'incidir en hàbits responsables com ara els reciclatge i reducció de residus. A més, durant el mes de desembre, el departament de Medi Ambient té previstes dues accions més. Consistirà en un repartiment de cubells de matèria orgànica i bosses reutilitzables.

A Catalunya, la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus l'organitza l'Agència de Residus de Catalunya.