El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar en la seva intervenció que «vivim un moment excepcional que alguns han pretès que fos catastròfic en el terreny econòmic», i va recordar que «amb la voluntat d'espantar i condicionar la participació lliure dels ciutadans es van anunciar resultats nefastos per a l'economia, el turisme i les finances». Davant d'aquests auguris, Quim Torra va posar en relleu els bons resultats del sector del turisme a Catalunya, que demostren que «res de tot allò, d'aquelles prediccions catastrofistes, no era real». «Avui podem parlar de xifres excel·lents que ens fan estar orgullosos de la capacitat dinàmica i emprenedora dels catalans», va subratllar.

El cap de l'Executiu va destacar els bons resultats d'aquest sector a Catalunya. Durant l'acte, el president va fer notar que la despesa del turisme estranger a Catalunya ha assolit el mes de setembre «nivells rècords», amb un total de 16.801 milions d'euros, és a dir, gairebé el 6% més que el 2017, i 185 euros de despesa mitjana diària, el 10,6% més.

També va assenyalar que el nombre de creueristes al port de Barcelona ha augmentat el 13,4% i que els ports de Roses i Palamós han tancat la temporada amb xifres rècord. Així mateix, va indicar que l'aeroport del Prat va tenir el 9,2% més de passatgers en vols internacionals i el de Girona, el 4,6%.

Aquests resultats, segons el president, «no són fruit de la casualitat». «Estem fent estratègia turística i estem treballant per fer realitat un model turístic centrat en la qualitat, la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat», va assegurar. El Govern està a punt de presentar el nou Pla de màrqueting i el nou Pla estratègic de Catalunya.