20 de novembre de 2018
20.11.2018

El turisme creix al país i supera els mals auguris

19.11.2018 | 23:24
El president Torra amb tots els guardonats en els premis de Turisme

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar en la seva intervenció que «vivim un moment excepcional que alguns han pretès que fos catastròfic en el terreny econòmic», i va recordar que «amb la voluntat d'espantar i condicionar la participació lliure dels ciutadans es van anunciar resultats nefastos per a l'economia, el turisme i les finances». Davant d'aquests auguris, Quim Torra va posar en relleu els bons resultats del sector del turisme a Catalunya, que demostren que «res de tot allò, d'aquelles prediccions catastrofistes, no era real». «Avui podem parlar de xifres excel·lents que ens fan estar orgullosos de la capacitat dinàmica i emprenedora dels catalans», va subratllar.

El cap de l'Executiu va destacar els bons resultats d'aquest sector a Catalunya. Durant l'acte, el president va fer notar que la despesa del turisme estranger a Catalunya ha assolit el mes de setembre «nivells rècords», amb un total de 16.801 milions d'euros, és a dir, gairebé el 6% més que el 2017, i 185 euros de despesa mitjana diària, el 10,6% més.

També va assenyalar que el nombre de creueristes al port de Barcelona ha augmentat el 13,4% i que els ports de Roses i Palamós han tancat la temporada amb xifres rècord. Així mateix, va indicar que l'aeroport del Prat va tenir el 9,2% més de passatgers en vols internacionals i el de Girona, el 4,6%.

Aquests resultats, segons el president, «no són fruit de la casualitat». «Estem fent estratègia turística i estem treballant per fer realitat un model turístic centrat en la qualitat, la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat», va assegurar. El Govern està a punt de presentar el nou Pla de màrqueting i el nou Pla estratègic de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook