L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat va presentar ahir una nova edició del projecte TEU, que enguany arriba a la seva onzena edició. El programa possibilita que diferents alumnes de 3r i 4t d'ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, en departaments de l'Ajuntament, centres educatius com llars d'infants i escoles de primària, i en empreses privades, a fi d'afavorir la seva motivació per a que continuïn estudiant.

Lluny del currículum general que s'estableix als centres educatius, el Projecte TEU entén que no tots els nois i noies tenen les mateixes inquietuds. Per tant, aquest projecte focalitza l'atenció en aquell alumnat que no està aconseguint adaptar-se a les assignatures convencionals i possibilita la seva incursió al món laboral a través de pràctiques a empreses i entitats. Aquest curs participen en aquesta iniciativa un total d'11 alumnes dels instituts Daniel Blanxart, Creu de Saba, Daina-Isard, Escolàpies i l'Escola Povill, que faran pràctiques a la llar d'infants municipal Taitom, a l'emissora municipal Olesa Ràdio, en perruqueries i centres d'estètica, i en tallers de fusteria i de mecànica. La designació de cada alumne s'ha fet tenint en compte el seu perfil i els seus interessos.

L'acte oficial de signatura dels convenis entre el consistori i el departament d'Ensenyament de la Generalitat va tenir lloc ahir al matí, i va tenir la presència de l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, i la participació de la inspectora de zona del departament d'ensenyament de la Generalitat, Laia Casanovas. També hi van assistir directors i directores dels centres educatius participants i l'alumnat i les seves famílies.

L'alcaldessa del municipi, Pilar Puimedon, va destacar els bons resultats d'aquest projecte que fa que el 90% dels participants aconsegueixin el títol de l'ESO, a més de tenir contacte amb el món laboral.

D'altra banda, la inspectora del departament d'Ensenyament de la Generalitat, Laia Casanovas, va agrair el treball de l'Ajuntament i del professorat per dur a terme aquest projecte i va remarcar que és una oportunitat perquè els alumnes puguin donar resposta en diferents entorns, tant en la seva vida personal com laboral.