L'Ajuntament d'Igualada preveu iniciar les properes setmanes els treballs per transformar en una nova zona blanca d'estacionament en un terreny situat a tocar de l'església de la Sagrada Família. Es tracta, concretament, d'un espai d'uns 2.800 m2, situat a tocar del temple pel costat nord i delimitat pels carrers Pierola i Doctor Fleming i per la carretera de Manresa.

Ahir, dimecres, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va assegurar que «aquesta acció té un objectiu molt clar que és resoldre una evident manca d'estacionament en una zona molt cèntrica de la ciutat, amb un important dinamisme comercial i que té un centre escolar a tocar, tots fets que acostumen a provocar problemes de trànsit en hores punta». L'han acompa-nyat en aquest anunci representants de l'associació comercial Nou Centre Igualada.

En aquest terreny de propietat privada, ara llogat per l'Ajuntament, s'hi han projectat 110 places d'aparcament, i això el convertirà en una de les zones blanques més grans d'Igualada. L'accés i la sortida se situaran al carrer Pierola i, abans que finalitzi l'any, es preveu iniciar uns treballs que consistiran bàsicament a adequar el terreny, preparar-lo per a l'evacuació d'aigües pluvials, distribuir les places, afegir-hi la senyalització necessària i reforçar la il·luminació.

Segons les estimacions dels serveis tècnics municipals, les obres s'haurien d'executar aquest hivern i podrien estar finalitzades el mes de febrer, amb una inversió total que, en aquesta actuació, se situarà al voltant dels 120.000 euros.

Més zones blanques

Aquest mes de novembre també ha entrat en funcionament una altra zona blanca a tocar de l'escola Pare Ramon Castelltort, que té una capacitat per a 51 vehicles. I, en les darreres setmanes, també s'ha obert un altre espai de característiques similars al carrer Virtut, a prop del Mercat de la Masuca, en aquest cas amb 37 places igualment gratuïtes.

Castells també va fer referència ahir a les obres de pavimentació de la zona blanca dels carrers Piera i Calaf, actualment aturades pel temps. Segons va explicar, les pluges no permeten asfaltar un ter-reny que fins ara era de terra. Caldrà esperar, segons l'alcalde, a tenir aproximadament una setmana sense precipitacions perquè el terreny s'assequi i recuperi la seva fermesa i, aleshores, es podrà finalitzar l'asfaltatge.