L'Ajuntament d'Esparreguera ha aprovat un pressupost de 22,5 milions d'euros per a l'any 2019, un 1,5 % superior respecte del pressupost de 2018. Els nous pressupostos van ser aprovats ahir pel Ple de l'Ajuntament gràcies a les abstencions de Ciutadans i el Regidor del PDeCAT Joan-Paül Udina, i al vot a favor del PP a la proposta presentada pel govern municipal, format per PSC i ICV. CUP, Esquerra Republicana i el regidor del PDeCAT Jordi Mestres van votar-hi en contra.

En el capítol 1, de Despeses de Personal, s'invertiran 10,5 milions d'euros, el que suposa un augment del 4'6% respecte del darrer pressupost per fer front a l'increment retributiu de l'1'75% aprovat amb la Llei de Pressupostos de l'Estat de 2018 i la previsió d'augment del 2'5% per l'any 2019 recollida a l'Acord per la millora de l'ocupació pública i les condicions de treball.

Pel que fa al capítol 2, de Despesa Corrent en Bens i Serveis, augmenta un 4% i se situa en els 10'6 milions d'euros. En aquest apartat les principals modificacions pressupostàries tenen a veure amb la necessitat de licitar contractes. És el cas de les licitacions del menjador de les

Escoles Bressol i del Taller Ocupacional de Can Comelles, la neteja dels edificis municipals, el monitoratge i manteniment de les instal·lacions esportives, o laneteja de la via pública i el manteniments d'espais verds.

En l'àmbit de serveis a les persones, la despesa social augmenta en 134.000 euros i ascendeix a un total de 2'8 milions, el que equival al 12'47% del pressupost. El consistori preveu un projecte comunitari d'igualtat d'oportunitats, una unitat de convivència, l'elaboració del Pla Municipal LGTBI, la implantació d'un servei de teràpia familiar en l'àmbit de serveis socials i el desenvolupament del Consell d'Infants. A banda, el

capítol 4, de Transferències Corrents, preveu un augment de 10.000 euros en les subvencions a les entitats esportives, que passaran a ser de 80.000 euros en el proper exercici.

D'altra banda, els comptes preveuen una reducció considerable en el capítol d'inversions. En concret, la dotació pressupostària en aquest apartat s'ha reduït un 75% "tenint en compte que el mandat de l'actual equip de govern només està assegurat fins al proper mes de maig i no s'han volgut comprometre inversions que no se sap si seran la prioritat política després de les eleccions municipals", ha assegurat l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas. Les inversions previstes per al 2019 es situen en 100.000 euros i seran destinades a equipaments informàtics, condicionament i mobiliari d'instal·lacions municipals, i senyalització i maquinària per a la brigada d'obres i serveis.