L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, amb la col·laboració de les entitats esportives del municipi, ha organitzat un seguit d'activitats dirigides, d'una banda, als nens i nenes entre 6 i 14 anys, i de l'altra, al col·lectiu de la Gent Gran.

La novetat més important és la del circuit Esportiu Escolar, consistent en un total de 13 jornades obertes a tots els nens i nenes del municipi de 6 a 14 anys, i que s'organitzaran cada diumenge a les instal·lacions pròpies de cada entitat, i si no en disposen, a l'espai que s'habiliti. Els esports que es podran practicar són el tennis, tennis taula, bàsquet, futbol, futbol sala, ciclisme, patinatge, atletisme, etc. Toni Grima, cap d'Esports de l'Ajuntament d'Olesa, ha explicat que "amb aquesta iniciativa es busca obrir les entitats al municipi amb la promoció de les seves activitats i que els nens i nenes practiquin esport amb una motivació extra".

Per tal de motivar els nens i nenes, el consistori ha preparat un passaport esportiu per a cada participant que se segellarà a cada activitat que realitzi per premiar la seva implicació. Al final de la temporada, el 15-16 de juny, coincidint amb la Cursa del Foc que s'organitza pels volts de la Festa Major, es premiarà als nens i nens que han tingut més participació.

La iniciativa d'aquestes jornades va néixer d'una proposta que es va fer al Consells Esportius que s'organitzen cada tres mesos. Aquest és el primer any i l'Ajuntament valorarà com funciona per si pot tenir o no continuïtat amb una avaluació conjunta amb els centres escolars i el seminari de mestres. Les dues primeres jornades es van fer el 21 d'octubre i l'11 de novembre amb la Unió Ciclista Olesana i el Club Esportiu Olesa Patí amb molt bona resposta de participació. La propera jornada del Circuit Esportiu Escolar serà aquest diumenge 25 amb el Club Tennis Olesa.

Una altra activitat que ha organitzat el municipi és la de la Tarda Esportiva. Es tracta d'una activitat multiesports dirigida també a joves de 6 a 14 anys i que es fa a parcs i espais públics municipals amb dos monitors. De moment aquest novembre s'esta fent una prova pilot, és gratuïta i per inscriure's només cal presentar-se a l'activitat.

Per acabar, el Departament d'Esports també ha volgut promocionar l'activitat física entre el col·lectiu de la Gent Gran als Parcs de Salut del municipi. A més, els usuaris i usuàries del parc poden rebre l'ajuda d'uns monitors, que expliquen com funciona la maquinària del circuit, quines són les postures correctes, quin nombre de repeticions s'han de fer o quina maquina en concret s'ha de fer servir per treballar determinades zones del cos amb afectació o dolor.