El manifest dels dia contra la violència de gènera de l'Anoia reclama que "25 de novembre ha de ser tot l'any", perquè "com malauradament ho demostren les dades" encara cal molta lluita i formació per acabar amb aquesta xacra. En el manifest també s'ha refermat una de les finalitats principals: «reconèixer i visibilitzar les violències físiques i sexuals és un dels objectius centrals de les entitats». El manifest el van llegir diumenge al vespre les regidores d'Igualtat de l'Ajuntament d'IgualadaCarme Massanès, de l'Ajuntament de Vilanova del Camí Silvia Cáceres i d'Òdena Vanessa Massons, en el marc de la celebració de l'acte central d'aquest 25-N a l'Anoia que es va fer a Òdena. Era un dels actes de la MICOD de la conca d'Òdena.

.

El text desgrana l'alarmant balanç de «12000 dones que el passat any van denunciar i comunicar violències exercides per les seves parelles o exparelles» al principat i ha recordat les «45 dones assassinades a l'estat espanyol, 6 de les quals vivien a Catalunya, durant aquest 2018». En el parlament es va denunciar que «fan falta recursos i reconeixement per poder trencar el silenci i trobar una sortida». I es va demanar una atenció digna per part dels serveis, tan policials com jurídics i també un model català integral que abraçi totes les situacions denunciables.

La lectura del manifest formava part dels actes centrals de l'agenda d'activitats i trobades a l'entorn del Dia internacional contra les Violències Mascliestes, durant el qual hi va haver conta-contes infantils i, posteriorment a la concentració i la lectura del manifest, la projecció del film "Todas las mulleres que coñezo" (2018), de Xiana do Teixeiro.

Des de la distribuidora del film Drac Màgic, Eva Gou va exposar que defensen «donar a conèixer directores i produccions nacionals», com la que es va projectar aquest diumenge. Tambè es va remarcat el paper de les dones i les seves veus com a «interlocutores vàlides, prendre consciència d'aquest empoderament, perquè sabem de què parlem. Cal seguir ampliant la xarxa».