El patge Faruk d'Igualada tindrà un llibre per explicar la seva història. És un relat il·lustrat per la dibuixant osonenca Pilarín Bayés i narrat per l'escriptor i historiador igualadí Antoni Dalmau.

Petita història dels d'Igualada, nom del relat, es presenta divendres, 30 de novembre, a les 8 del vespre, a l'Ajuntament d'Igualada. Hi seran tots dos autors. La presentació del llibre obre un mes d'actes que acompanyaran enguany la festa dels Reis d'Igualada, i que ja van tenir un primer precedent amb l'exposició que hi ha al Museu de la Pell, «Faruk, històries del 28 de desembre», que es va estrenar el dia 16 passat. Es tracta d'una exposició temporal que recorre els 28 de desembre des dels inicis de la festa dels Reis a Igualada fins a l'any 1991.

Les activitats continuaran el dia 10 de desembre, a les 6 de la tarda, al teatre de l'Ateneu Igualadí, amb la conferència que organitza setmanalment l'AUGA, estarà dedicada en aquesta ocasió als 75 anys de l'arribada del patge Faruk.

D'altra banda, per la celebració dels 75 anys de l'arribada del patge Faruk a Igualada, s'han creat diverses icones per tal d'acompa-nyar i donar la màxima rellevància a aquest esdeveniment, i que alhora en siguin testimoni: figureta de pessebre, que reprodueix el personatge del patge Faruk; logotip exclusiu del 75è aniversari; domàs per penjar als balcons i finestres amb la imatge del logotip «75è aniversari»; i les monedes de xocolata amb què el patge Faruk obsequia la mainada tindran al revers la reproducció del logotip del 75è aniversari

Com a novetat per al període nadalenc d'aquest any, la Comissió de Reis muntarà una parada a la Fira de Nadal, que, com ja és habitual, tindrà lloc els caps de setmana dels dies 8 a 23 de desembre. En aquest espai s'hi podran trobar el llibre, la figureta de pessebre i el domàs amb el logotip.