El conseller de Treball Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha visitat les instal·lacions d'Àuria Grup, en el marc del desenvolupament de l'avantprojecte de Llei de concertació social. En el guiatge a la visita, el conseller ha comptat amb l'acompanyament de Josep Miquel Canet, director general d'Àuria Grup i Teresa Mª Jorba, presidenta d'Àuria Cooperativa i Àuria Fundació. Per part d'Àuria grup el motiu de la visita ha estat el de mostrar un model integral de formació, ocupació i transformació social dels usuaris i treballadors de l'empresa social o entitats d'economia social (EES).

El director general d'Àuria Grup ha celebrat el que ha estat una «visita esperada. Dolors Bassa, l'anterior consellera ens va fer la mateixa visita. Estem molt agraïts d'aquest seguiment. Tenim un futur amb reptes importants. Des de la Fundació Àuria aplaudim l'increment de la retribució perquè els nostres usuaris i treballadors pugui complir amb el sou mínim interprofessional. Per a nosaltres és una necessitat poder-ho aplicar i millorar així, la seva qualitat de vida».

El conseller Chakir El Homrani ha destacat de la visita que «projectes com l'Àuria tenen la voluntat explícita de donar servei a les persones". I ha afegit que "avui hem pogut visitar un projecte amb visió integral, en molts àmbits diferents de suport -ha celebrat el conseller-. Seguim treballant amb el teixit associatiu i d'empresa social del Tercer Sector de mà a mà, per tirar endavant l'avantprojecte de Llei de concertació social, que permeti tenir tot el mapa normatiu complert en aquesta matèria. Ja tenim al parlament l'avant-projecte de Llei de contractes dels serveis a les persones. La Llei de concertació complementarà el marc legislatiu per tenir present el valor afegit de les entitats i ens del Tercer Sector com Àuria Grup, iniciatives molt implicades en les seves comunitats, arrelades al territori i en definitiva, un exemple del teixit al qual des de l'administració volem donar suport -ha dit».

Formar, Empoderar, incorporar els treballadors d'una EES a l'empresa ordinària és un dels objectius de la conselleria. «Volem incidir en aquest punt, perquè volem més compromís social per part del secor empresarial ordinari -ha assenyalat el conseller- i que de fet, és la porta d'entrada a un mercat laboral, una trajectòria de les persones i usuàries de les entitats d'economia social que en els darrers anys ha situat al voltant del 30% el nombre d'incorporacions de treballadors a l'empresa ordinària».