L'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero (PSC), va assegurar ahir, davant del ple municipal, que no va cometre cap «il·legalitat» quan era al capdavant del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament. A preguntes de l'oposició, el batlle va dir que està «tranquil» i «orgullós» de la tasca duta a terme al capdavant de l'organisme. Sense voler entrar en detalls «per consells de la meva defensa», l'alcalde va atribuir a una estratègia «electoral» que s'hagi filtrat l'escrit d'acusació del Fons Català pels presumptes delictes de malversació o d'apropiació indeguda. En declaracions a l'ACN, l'oposició va anunciar que esperarà a conèixer la petició de la fiscalia per presentar una moció de censura contra l'alcalde, malgrat que té majoria absoluta.

Els grups de l'oposició tenen cinc dels tretze regidors del ple. Coral Vázquez, regidora d'ICV-EUiA, va ser una de les més contundents en exigir-li que assumís les responsabilitats i dimitís. «Montbui no es mereix un alcalde que pot acabar al banc dels acusats», va dir a l'ACN, i va qualificar les acusacions «de molt greus».

També des de l'oposició, Jordi Bòria, regidor de Junts per Montbui, va lamentar que el conflicte fa massa anys que dura i «li hem demanat que ho aclareixi com més aviat millor, perquè això no és ni bo ni sa per a Montbui». En aquesta línia es va mostrar també Jesús Miguel Juárez, regidor de Veïns amb Veu, que va mostrar a l'alcalde que la preocupació entre els veïns és present. «Ens pregunten», va assegurar.

Després d'escoltar els portaveus dels tres grups, Romero va afirmar que, a hores d'ara, encara desconeix de què se l'acusa, ja que la seva defensa no disposa de l'escrit de l'acusació particular, el Fons Català de Cooperació i Desenvolupament. A més, va insistir que, per «recomanació de la meva defensa», no entraria en detalls del cas. Sí que va voler remarcar que no va cometre cap il·legalitat quan presidia la institució. «Sempre vaig pagar les meves despeses particulars», va assegurar, i va insistir en el fet que tot «està completament auditat».

El batlle, que va voler deixar clar que el cas «no té a veure amb Montbui», va afirmar que tot plegat es tracta d'un «atac polític» pocs mesos abans de les eleccions municipals, i que se sent «tranquil i orgullós» de la feina que va fer al capdavant del Fons.

Romero serà jutjat pels presumptes delictes de malversació o d'apropiació indeguda. El Fons Català considera que Romero va incorporar visites particulars turístiques de tota mena durant els seus viatges a l'estranger com a president de la institució, i que en total va sumar 57.000 euros.