L'Ajuntament dels Hostalets de Pierola assegura que les obres previstes a l'abocador de Can Mata en cap cas no comportaran «una ampliació de l'activitat», sinó que suposaran «l'obertura d'una nova cel·la». Després de les crítiques del Consell Comarcal de l'Anoia, i els ajuntaments de Masquefa i Piera, que han presentat una al·legació conjunta al projecte, assegurant que el que s'està fent és «encobrir el creixement» i han demanat el tancament de les instal·lacions, des dels Hostalets qualifiquen les informacions de «profundament errònies». Lamenten que es vulgui confondre la ciutadania «amb afirmacions allunyades de la realitat».

En un comunicat, l'Ajuntament dels Hostalets recorda que el pla aprovat el 2006 ja preveia la posada en marxa d'aquesta cel·la. El pla, afegeix, va donar lloc (entre altres activitats) a la construcció de l'Ecoparc4, que dóna treball a diverses famílies dels Hostalets de Pierola, Piera i Masquefa, i també als «nombrosos avantatges econòmics que gaudeixen els Ajuntaments de Masquefa i Piera».

En el document, el consistori denuncia que no és la primera vegada que «des d'algun poble veí s'exerceixen pressions per obtenir més millores econòmiques». Va passar «amb el capítol d'olors, i ara és el moment d'una ampliació que no és tal, sinó la posada en explotació d'una cel·la ja prevista i aprovada fa anys», afegeix.

A través del comunicat, el consistori demana als ajuntaments veïns «que informin amb el rigor i exactitud a la qual estan obligats els servidors públics» i anuncia que «resta obert» a qualsevol persona o institució que vulgui consultar la informació corresponent al dipòsit controlat de Can Mata o l'Ecoparc 4 de Can Mata, un fet que, afegeix «fins al moment no han realitzat els ajuntaments de Masquefa, Piera o el Consell Comarcal de l'Anoia» També recorda que la Generalitat és qui va aprovar la qualificació dels terrenys.