La Diputació de Barcelona realitzarà els treballs de catalogació de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics del Baix Llobregat, una eina destinada a oferir als municipis informació completa i actualitzada de totes les urbanitzacions que no han completat satisfactòriament els requisits físics i jurídics per assolir la seva plena normalitat.

El catàleg s'elaborarà en el decurs del primer semestre del 2019 per part d'una empresa especialitzada a partir d'informacions i dades procedents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona dels municipis de la comarca adscrits a aquesta institució, així com a partir del coneixement i les aportacions dels ajuntaments.

El diputat Josep Mut ha explicat que la Diputació de Barcelona dona suport als ens locals amb aquest treball, i n'ha justificat la necessitat perquè, tot i que fa anys que estan construïdes, encara n'hi ha moltes amb problemes per resoldre i amb una complexitat alta. La Diputació té un pla d'ajuts per a urbanitzacions el 2019, sobretot adreçat a mesures de protecció en tema d'incendis.