Igualada serà una de les destinacions tendència el 2019 segons el portal Airbnb. Un estudi de la plataforma elaborat a partir de les dades de cerques, reserves i allotjaments guardats en llistes pels seus usuaris, revela que l'any vinent els viatgers optaran cada vegada més per regions, ciutats i pobles menys explorats. El rànquing de les 20 destinacions més buscades el tanca la capital de l'Anoia, que serà la seu del primer laboratori de turisme sostenible de la plataforma i, segons aquesta, compta amb destacats atractius com el REC.0 o el Festival Europeu de Globus. La mateixa llista inclou des d'una illa a l'est de la Xina en la qual no poden circular vehicles, a la commemoració del 50 aniversari de Woodstock.

El poble costaner de Kaikoura (Nova Zelanda) i la romàntica ciutat portuària de Xiamen (Xina) encapçalen el rànquing de tendències turístiques de 2019. També hi són Normandia (França); Great Smoky Mountains (Estats Units); Buenos Aires (Argentina); Acra (Ghana); Moçambic; Les Hèbrides Exteriors (Escòcia); la Prefectura de Wakayama (Japó); les Muntanyes de Catskill i Hudson Valley (Estats Units); l'Estat de Santa Catarina (Brasil); Batumi (Geòrgia); Pobla (Mèxic); Winnipeg (Canadà); Pondicherry (Índia); Uzbekistan; Calàbria (Itàlia); Andalusia; i Taiwan.

L'últim lloc l'ocupa Igualada, que a banda d'acollir el primer laboratori d'Airbnb, durant el 2019 serà seu de tallers temàtics i activitats que permetran impulsar turísticament la ciutat.