L'Ajuntament de Calaf ha iniciat els tràmits per tal de nomenar fill il·lustre de la població Alexandre de Riquer Ynglada, de qui el 2020 es commemoraran els 100 anys de la mort. En el darrer ple municipal celebrat dilluns passat, els grups polítics van donar suport a l'aprovació de l'excepcionalitat per declarar Alexandre de Riquer i Ynglada fill il·lustre de la vila. Durant el 2020, l'Ajuntament vol recordar la figura d'aquest artista que va destacar en el modernisme català.

Alexandre de Riquer era fill dels comtes de Casa Dàvalos i marquesos de Benavent. El seu pare era Martí de Riquer i de Comelles, un alt dirigent dels carlins a Catalunya, i la seva mare, Elisea Ynglada, pertanyia a una família d'intel·lectuals i artistes.

Alexandre de Riquer va passar la seva infància en les propietats que la seva família tenia a prop de Calaf i va estudiar al col·legi de jesuïtes de Manresa (1864-1867). Durant un breu període, De Riquer va viure amb la seva mare, però a partir del 1869 el seu pare, que estava exiliat a França, el va inscriure a l'escola de l'Immaculé Conception de Béziers, i és a partir d'aquí que entra en contacte amb la cultura europea del moment. A partir de l'abril del 1874 va tornar a Barcelona i es va inscriure a l'Escola de Llotja, on va estudiar diversos anys amb Tomàs Padró, Claudi Lorenzale, i Antoni Caba.

Va mantenir bona amistat amb l'escriptor i il·lustrador Apel·les Mestres, i en moments de dificultats econòmiques va treballar en el món de la publicitat. Mestres el va apropar a altres intel·lectuals com Pompeu Gener i Babot, Joaquim Bartrina, Simó Gómez, Enric Obiols i els germans Josep Maria i Fernando Arteaga. Va tenir una família extensa i una gran activitat com a il·lustrador.