L'Ajuntament d'Esparreguera ha posat en marxa la segona fase del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), un instrument que ha de permetre marcar les línies estartègiques de l'educació al municipi i que s'elabora a través de la participació de diferents agents. La primera fase es va iniciar el novembre del 2016 i estava orientada a la diagnosi i a la projecció estratègica amb la formulació de 20 reptes educatius, segons han explicat fonts municipals a través del seu web.

S'iniciarà la segona etapa a partir del 15 de gener amb projectes sobre la taula. La primera reunió es farà a Can Pasqual i servirà per constituir les tres comissions de treball: «M'estimo Esparreguera», «Posem-ho en marxa», i «Comunitat d'aprenentatge». En aquestes comissions es destaca l'estimació a la vila, la lluita contra l'abandonament escolar i la que vetlla per l'adequació de l'oferta a les necessitats de l'empresa.

Per impulsar el Projecte Educatiu de Ciutat és necessària la participació ciutadana. «Volem incorporar al projecte la veu dels joves, la de les mares i pares, la dels docents, la de les entitats, la dels avis i àvies, la de les persones que estiguin a l'atur, la dels comerciants, la dels empresaris i la de qualsevol persona que li interessi l'educació o que desitgi col·laborar en un projecte d'Esparreguera», explica la cap de servei de Diversitat i Cicle de la Vida de l'Ajuntament d'Esparreguera, Ana Cortijo, al mateix web. Les comissions es reuniran quinzenalment, els dies 31 de gener, 14 i 28 de febrer i 14 de març.