El delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, pronostica que li tocarà fer de mediador en la disputa entre els ajuntaments de Masquefa i els Hostalets de Pierola per l'abocador de Can Mata. Davant les al·legacions que ha presentat el primer -conjuntament amb Piera i el Consell Comarcal de l'Anoia- a la modificació de l'autorització ambiental del dipòsit controlat de residus, Regull evita prendre part en el conflicte.

Assenyala que, després de parlar amb els alcaldes dels Hostalets i Masquefa, tots tenen «la seva part de raó». Masquefa assegura que es tracta d'una ampliació «encoberta» de les instal·lacions i n'exigeix el trasllat. Per la seva part, els Hostalets defensa que les obres només suposen «l'obertura d'una nova cel·la», i acusa el consistori veí de voler confondre a la ciutadania.

Regull, que encara no ha tractat la problemàtica amb el Govern però sí que n'ha parlat amb els alcaldes, diu que entén «les visions diferents». Entén que des de Masquefa s'exigeixi, com a mínim, que la concessió de l'abocador sigui pública o es traslladi a terrenys públics.