L'Ajuntament d'Igualada i la plataforma Airbnb han instal·lat fins avui un espai efímer de trobada al bell mig de la ciutat, a la plaça de Cal Font, ambientat com un saló de casa.

Aquesta iniciativa té com a objectiu que els veïns de la ciutat puguin conèixer el laboratori Igualada Healthy Destinations Tourism Lab, un projecte conjunt del consistori amb Airbnb que vol construir i promoure un turisme sostenible a la capital de l'Anoia i el seu entorn proper, i així definir un model turístic que també es pugui exportar posteriorment a altres localitats de característiques similars.

Amb la iniciativa puntual que es porta a terme aquests dies, l'Ajuntament i Airbnb volen conèixer l'opinió de la ciutadania sobre el turisme i el model turístic que voldrien per a la seva ciutat.

Per aquesta raó, quan visitin la instal·lació, tots aquells que ho desitgin podran deixar gravat el seu testimoni destacant, per exemple, quins són els indrets i les característiques més autèntiques i genuïnes d'Igualada i la comarca de l'Anoia, aquells que voldrien compartir amb els viatgers que els visitin.

Amb aquest objectiu, se'ls demana respondre tres preguntes: què ensenyarien d'Igualada als visitants, què s'estan perdent els viatgers que no visitin Igualada o la comarca de l'Anoia i quina és l'experiència més autèntica que un viatger pot viure a Igualada o l'Anoia.

Aquest espai únic es podrà visitar avui i respondre-hi les preguntes que s'hi plantegen de 10 a 14 h i de 17 a 19 h.