L'empresa Doga, dedicada a la fabricació de components per a l'automoció, traslladarà a Castellolí el seu Call Center d'Esparreguera per tal de poder ampliar les seves instal·lacions.

Doga Parts, que és la filial que tindrà la nova seu a l'Anoia, exportarà des del polígon de Can Parera, materials a arreu del món. Actualment té 17 persones treballant a Esparreguera, però preveu ampliar la plantilla fins als 25 o 30 treballadors.

Ocuparà una nau de nova construcció amb més de 5.200 m2 construïts, ocupant 8 parcel·les del polígon, que sumen gairebé una hectàrea. Doga té la seu central a Abrera, centres de producció a diversos països, com ara la Xina, on la filial ja és més gran que la pròpia empresa mare. En el seu conjunt, el grup ocupa 1.050 treballadors.

El passat mes de desembre es va anunciar la instal·lació de l'empresa d'alimentació Frime, al mateix polígon. D'aquesta manera, aquestes hectàrees de sòl industrial que durant anys han estat buides ara tindran una ocupació del 80 % del total, segons ha destacat l'alcalde d'Igualada i president de la Diputació Marc Castells.

La consellera d'Empresa i Coneixement, la igualadina Àngels Chacón, ha destacat que Catalunya està rebent peticions per disposar de terrenys industrials amb força hectàrees i va destacar l'oportunitat que lot suposar per a l'Anoia.

Toni Garcia, director general de Doga, considera l'Anoia com una comarca a tenir en compte per la seva proximitat a Barcelona i les bones comunicacions amb la capital catalana i amb la resta de l'estat. També ha explicat que buscava un espai proper a Esparreguera, on no podia créixer més, per evitar gran mobilitat de la plantilla i per poder disposar d'una nau en una sola planta, fet que facilita la gestió del magatzem. Actualment Doga ofereix 14.000 referències als seus clients i un servei de producte en 24h.