Calaf repinta i millora els passos de vianants del carrer Pius Forn de Calaf, per tal de fer més segura la circulació a peu a l'entorn de l'Escola de pprimària Alta Segarra. L'actuació ha començat aquest dilluns. La intervenció preveu realitzar millores en l'accessibilitat dels passos de vianants i la reducció de velocitat dels vehicles mitjançant la construcció de tres passos elevats.

El carrer Pius Forn es situa al centre de la població entorn de l'escola de primària Alta Segarra, on estudien uns 400 alumnes. La dimensió de l'escola fa que hi hagi moments de gran afluència de vehicles i persones que hi circulen a peu. I l'Ajuntament destaca que l'atenció encara és més alta que altres punts perquè es tracta d'infants.

Tanmateix, també és una zona de pas molt freqüent per part dels veïns de la Plana del Vidal i de la Pineda cap al centre de la població on s'hi realitza el Mercat de Calaf els dissabtes i on es concentra la major part del comerç. Per aquest motiu, s'ha decidit millorar l'accessibilitat d'alguns dels passos de vianants que actualment no estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i que a més, moltes vegades per travessar el carrer es necessari trepitjar el parterre d'una jardinera.

Les obres creen un gual adaptat per accedir al pas de vianants, pavimentant part d'aquest parterre sense afectar els plataners existents i creant uns escocells a banda i banda del gual.

El govern municipal també vol portar a terme la construcció de tres passos de vianants elevats per tal de disminuir la velocitat del trànsit rodat i eliminar les bandes reductores que existeixen actualment en aquest carrer.