L'alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, va presidir el darrer ple en el què va trobar més oposició que no pas suports a l'hora de portar temes a aprovació. El grup d'IPV-VV le ha retirat els suports i sense els seus vots, Trucharte queda sempre en minoria. No va tenir més sort que Trucharte el regidor que encapçala el grup dissident, Juan Manuel Cividanes, que també va veure com les seves propostes per reduir les prestacions que cobra l'alcaldessa també es tombaven.

IPV-VV ha deixat de donar suport al govern de Trucharte si bé, a nivell legal formen encara govern, perquè els uns no els han destituït i els altres no han presentat la renúncia. L'únic punt de la coalició aprovat ha estat la petició forma al Servei Català de la Salut sobre les dues vacants d'atenció primària i pediatria que el municipi necessita i que actualment es cobreixen amb un servei eventual. En contra, l'oposició ha aprovat votant en bloc, una moció presentada per la regidora no adscrita Meritxell Umbert (abans ERC), la qual recull una bateria de recursos per al control de comunicació i transparència al govern.

Un altre punt calent del ple va ser la moció presentada per ICV-VV on es demanava una reducció de les indemnitzacions pels càrrecs electes. Cap de les forces que van saltar del govern amb la coalició que va entrar governant el consistori via moció de censura ha volgut donar suport al partit de Cividanes i la possible reducció de 6000€ bruts per alcaldia i 2000€ bruts per als regidors de govern no s'ha fet efectiva. Així, es mantenen els imports per indemnitzacions aprovats per l'actual equip de govern el 3 de març del 2017, quan ICV-VV va aprovar les indemnitzacions vigents, que són de 18000€ i 6600€, respectivament.

Altres punts que s'han tractat han estat les licitacions dels bars i serveis d'esbarjo públics, la manca d'atenció que l'equip de govern té vers l'associació de voluntaris de Protecció Civil, la pèrdua del festival Rewind o la sentència a favor que ha rebut la treballadora de l'equip municipal de neteja i que va ser acomiadada de forma improcedent.

Els Consells de Presidència en el centre del divorci de la coalició

Els Consells de Presidència en el centre del divorci de la coalició

Un altre dels elements que el divorci ICV-VV i govern de Vilanova del Camí va fer evident és la poca funcionalitat dels Consells de Presidència, òrgans estrenats per la coalició actual, els acords dels quals, segons Cividanes, no eren respectats. El membre d'ICV-VV ha corroborat els dubtes de Vilanova365, grup liderat per l'exalcaldessa Vanesa González, el qual assenyalava des de la creació dels consells que eren un òrgan mancat de democràcia i participació de la resta de forces polítiques municipals.

En el marc d'aquests consells es va aprovar la no proliferació del carrer Cervantes o l'aturada de les tramitacions de la documentació relatives a la zona comercial Scorpia (PMUr3). Segons Cividanes, cap d'aquests dos acords va ser respectat i l'enviament de la documentació sobre el projecte urbanístic PMUr3 a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va ser un desacord determinant perquè ell sortís del govern.

Els Consells de Presidència també han estat objectiu de tota la oposició, en tant que han denunciat el cobrament mensual de 500€ per part dels regidors i 1500€ per part de l'alcaldia, per dues reunions mensuals sobre les quals no hi ha registre horari, actes o altra informació de control.