28 de gener de 2019
28.01.2019

La Fira dels Torrons d'Òdena té centenars de visitants malgrat el vent intens

L'afluència més nombrosa va ser al matí, amb una forta presència de famílies per gaudir de les parades i les activitats per a tots els públics

28.01.2019 | 00:08
La Fira dels Torrons d'Òdena té centenars de visitants malgrat el vent intens
Vista panoràmica de la fira, que va viure una jornada molt ventosa

Ratxes de vent de prop de 30 km/h van treure protagonisme a l'inici de la Fira dels Torrons d'Òdena, fins al punt de fer volar el tendal d'una parada a primera hora del matí. Amb una presència intermitent, la intensitat de les ratxes va passar a ser moderada de les 11 del matí a la 1 del migdia, moment en què el mestral va tornar a fer acte de presència i alguna carpa apuntava a rodolar carrer Pare Ignasi avall. Amb tot, la tradicional fira en honor al copatró sant Sebastià va atreure odenencs i veïns de la comarca, amb centenars de visitants que van gaudir de les parades i les nombroses activitats familiars organitzades.

Més d'una trentena de paradistes van oferir els seus productes, al costat de la tradicional mostra de torrons artesans d'Agramunt, Xixona o Alacant i la demostració cuita de torró de crocant. Acompanyant la venda del tradicional dolç de Nadal hi havia parades de llaminadures, mel, xocolata a la pedra, coca, pa blanc, de ceba, de nous o pa d'olives, tots fets al forn de llenya; els paradistes venien també olis, oliva amanida, salaó, empanades, cervesa artesana Els Minairons, embotits i botifarres. Per la seva banda, els artesans oferien penjolls, bijuteria, llibretes reciclades confeccionades a mà, complements també reciclats, llibres de vell, sabons perfumats, encens, cosmètica natural, objectes esotèrics, terrissa, morters, estris de fusta per a la cuina i complements de pell, com estoigs, clauers, bosses de mà i cinturons.

Les activitats paral·leles que es van fer van ser l'esmorzar popular a la graella amb foguerons, la cursa pel nucli antic, el 15è Aplec de la Sardana amb les Cobles Sant Jordi, Ciutat de Barcelona i Lluïsos Cobla, l'aplec de Harley Davidson i la visita d'Anoia Patrimoni al castell d'Òdena.

Per a la quitxalla es van muntar el reeixit joc de la cucanya, la cursa de sacs, es van estendre taulells gegants de jocs de taula i jocs de fusta d'habilitat, equilibri i concentració, amb més d'una quinzena de propostes, organitzades per Fefe i Cia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades