La Mostra d'Igualada ha presentat aquest dilluns un dels plats forts de la trentena edició de la fira que se celebrarà a la capital de l'Anoia del 4 al 7 d'abril. Es tracta de l'actuació de gran format que la companyia francesa Plasticiens Volants presentarà en primícia a tot l'Estat el 6 d'abril al Parc Central. 'Leonardo, somnis i malsons' és una obra molt visual pensada per ser vista per milers de persones. Està basada en la figura de Leonardo da Vinci i reinventa les fantasies del mestre de la mà de Salai, el seu deixeble. La companyia, a través de figures inflables gegants, evoca els invents, el coneixement, l'art, tècnica i els processos creatius de Da Vinci. Per celebrar el 30è aniversari es farà una exposició i un llibre que explicaran la trajectòria de la fira.

Aquest dilluns també s'ha presentat la imatge de la 30a edició, a càrrec de la prestigiosa pintora i il·lustradora Carme Soler Vendrell. La fira celebrarà l'efemèride amb l'eslògan 'Espectacles que et fan créixer' i es reivindicarà la cultura com una font d'aliment imprescindible per créixer a qualsevol edat. Per això, la protagonista del cartell és una nena amb un vestit ple d'elements que representen totes les arts i que es posa de puntetes per intentar fer-se més gran.

La Mostra d'Igualada celebrarà els 30 anys amb l'exposició 'Mostra Igualada, tres dècades d'espectacles infantils i juvenils', que vol ser un recorregut gràfic i audiovisual pels 30 anys de la fira. L'exposició es podrà veure del 3 al 21 d'abril a la Sala Municipal d'Exposicions. A més, també es publicarà el llibre 'Mostra Igualada: 30 anys', de la periodista Núria Cañamares. El document és una mirada enrere i fins l'actualitat amb la veu dels diferents directors artístics, la relació de totes les companyies participants i altres curiositats històriques es presentarà a la Biblioteca central d'Igualada el 5 d'abril.