L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat està ultimant els treballs d'aplanament i condicionament d'un aparcament dissuasiu ubicat a l'esplanada que hi ha entre els carrers Barcelona i Jaume de Viver (al barri de la Central-l'Olivera), que tindrà capacitat per a uns 500 vehicles. Es tracta d'un solar de 22.000 m2 de propietat privada, que l'Ajuntament ha aconseguit en cessió després d'anys de contactes i negociacions amb la propietat, segons han explicat fonts municipals.

El regidor d'Obres i Edificació, Miquel Riera, ha explicat que de moment s'estan fent les intervencions mínimes perquè l'espai «sigui útil de manera immediata», mentre que paral·lelament s'està treballant també en la licitació d'un projecte que fragmentarà el solar en tres espais: zona d'aparcament, espai esportiu i d'estada per a la ciutadania, i zona d'esbarjo per a gossos.

El nou aparcament té dos grans objectius, segons el mateix regidor. D'una banda, pretén dotar de noves places d'aparcament un barri amb mancances d'espais d'aparcament públic i gratuït. L'altra gran finalitat és disposar d'una bossa d'aparcament en una zona propera a una de les entrades d'Olesa que permeti a les persones que visiten el municipi tenir un espai d'aparcament que eviti haver d'accedir fins al centre per buscar lloc on estacionar el vehicle.

De moment l'Ajuntament d'Olesa està fent «les intervencions mínimes» per habilitar aquesta zona d'aparcament, amb l'objectiu que es pugui utilitzar de forma immediata. I és que, segons Miquel Riera, en ser un espai de propietat privada, malgrat que ara se cedeixi a l'Ajuntament per al seu ús públic, la inversió que es pot fer en l'espai és limitada.

Els treballs han consistit fins ara en l'aplanament i condicionament del terreny, de 22.000 metres quadrats. El regidor d'Obres i Edificació ha explicat que se se-nyalitzaran les zona d'aparcament en bateria i s'habilitaran els carrils d'entrada i sortida, que seran d'un material drenant per evitar que els dies de pluja hi hagi dificultats per accedir a l'espai. També s'hi posarà il·luminació.

Si bé l'actuació que s'està fent actualment és la mínima i necessària per habilitar l'espai d'aparcament, l'Ajuntament d'Olesa ja està treballant en la licitació d'un projecte que preveu una ordenació i aprofitament complet d'aquest espai. El projecte, que comportarà una inversió de 90.000 euros, inclou fragmentar el gran solar en tres espais. El primer, a la zona propera a la cruïlla entre els carrers Jaume de Viver i Barcelona, serà una zona d'estada per a la ciutadania, amb bancs i arbrat, amb espai esportiu per a la canalla. També s'utilitzarà un espai d'entre 1.500 i 2.000 metres quadrats per crear una nova zona d'esbarjo per a gossos, ja que aquest és un solar que fins ara també era utilitzat amb aquesta finalitat. La resta de l'espai es mantindria com a zona d'aparcament, en aquest cas amb capacitat per a uns 400 vehicles.

De moment l'Ajuntament d'Olesa no preveu asfaltar aquesta nova zona d'aparcament públic i gratuït, però el regidor d'Obres i Edificació no creu que això sigui un impediment per a l'ús adequat d'aquesta nova zona d'aparcament. Ara bé, sí que ha destacat que un cop es desenvolupi el projecte que s'està licitant «l'espai s'endreçarà millor», i tampoc no descarta que més endavant es pugui valorar l'asfaltat d'algun dels espais del solar.