La Pobla de Claramunt obre el mes de febrer amb la tradicional Fira de la Candelera, que té lloc avui i demà. Entre les propostes descata el mercat d'artesania i d'alimentació, que arribarà a l'onzena edició.

Les activitats festives s'obriran avui, a 2/4 de 12 del matí, a l'església de Santa Maria, amb una missa solemne cantada per la Schola Cantorum d'Igualada, en honor de la patrona, la Mare de Déu de la Llet, i la benedicció de candeles. Un cop finalitzi la celebració, la formació vocal igualadina oferirà una cantada.

A la 1 del migdia a la Sala Municipal d'Exposicions, s'inaugurarà una mostra col·lectiva d'artistes poblatans, que es podrà visitar fins al dissabte 16 de febrer. Els deu artistes que exposaran seran: Miquel Bou, Pascual Gomicia, Manel Vega, Pascual Heredia, Josep Marimon, Maria Espín, Rosa M. Ais, Judith Estrada, Mònica Carrión i Teresa Panisello. L'exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Els actes del dissabte es tancaran amb una proposta per a la quitxalla. A 2/4 de 6 de la tarda a l'Ateneu Gumersind Bisbal, la companyia Miscel·lània Teatre oferirà l'espectacle Interestel·lar.

Demà, 3 de febrer, de les 9 del matí a les 2 del migdia, els racons del nucli antic acolliran una nova edició del mercat d'artesania i d'alimentació. Els visitants podran comprar els típics bunyols i rebran, com a obsequi, un pom de romaní i una infusió de poniol. Relacionat amb la màgia i la protecció de les herbes, podran veure la demostració de l'elaboració d'oli essencial de romaní amb fassina.

Animarà la mostra el personatge de la Vella Candelera que, al voltant d'una foguera, explicarà els orígens de la festa i antigues històries. Com a novetat d'aquesta edició hi haurà el personatge de Lo Sacaire del Llobregat, un cec de fil i canya que també relatarà les tradicions de la festivitat.

Les espelmes també tindran un protagonisme en aquesta fira. Es podrà veure una parada en què s'elaboraran espelmes amb canya de riu i per immersió. Els visitants també podran portar ciris a l'altar de la Mare de Déu de la Llet, que s'invocava per augmentar el cabal de llet a les mares. Era costum donar el pit als infants davant de la imatge després d'oferir-li una espelma encesa. L'Agrupació Fotogràfica el castell de la Pobla de Claramunt organitzarà el primer Ral·li Fotogràfic Fira de la Candelera.