Era el dia de presentació del candidat de la formació republicana al barri de Montserrat d'Igualada, però era el dia del trasllat dels presos de l'anterior Govern i Parlament a Madrid per ser jutjats. El diputat Gabriel Rufián, home de referència del grup al Congrés de Diputats de Madrid, va fer costat al candidat, però va aprofitar la seva intervenció per mostrar-se partidari d'una nova aturada de país per protestar contra el judici que es vol celebrar al Tribunal Suprem. El diputat considera que «ens enfrontem a la maquinària manipuladora del poder de les més bèsties de la història: estem abocats a un nou 3 d'octubre».

ERC d'Igualada ha organitzat una trobada entre el veïnat del barri de Montserrat, i Conill va rebre el suport de Rufián i també de la diputada igualadina al Congrés, Carolina Telechea -que a més a més comparteix cadira amb Conill al grup municipal.

L'acte va servir per oferir a la ciutadania el torn de paraula i expressés les seves inquietuds, necessitats i dubtes sobre la situació del municipi, les seves mancances, la falta d'inversió pública i el treball des de les bases per aconseguir el vot «del socialisme independentista que queda», va assenyalat Rufián. Telechea va recordar a militants i simpatitzants que dilluns que ve s'escullen la resta de membres representants a les municipals per a Igualada i que acompanyaran la llista encapçalada per Enric Conill.

Durant la trobada es vam subratllar els valors del republicanisme, la igualtat d'oportunitats i l'accés a una vida i uns serveis dignes. Conill va repassar alguns dels punts que actualment hi ha sobre la taula a la capital anoienca, com ho és l'increment del preu de l'habitatge de lloguer -amb un 20% d'increment en els darrers dos anys-, la manca d'oferta en el mercat i l'abús de la retenció de pisos buits d'alguns actors i inversors immobiliaris. Conill ho va aprofitar per posar xifres a l'ús del Banc de Queviures, on va dir que unes 1.500 famílies en són dependents i també ha denunciat que 341 famílies d'Igualada es troben en situació de pobresa energètica. Finalment va voler recordar que ciutats semblants a Igualada com Vilafranca del Penedès o Vic tenen una pressió fiscal municipal entre 400 i 500 euros inferior.

El torn de paraules va bascular sobre l'acollida d'immigrants a escala estatal.