L'Ajuntament de Martorell va obrir ahir l'Espai la Sínia, a la planta baixa de l'Ajuntament, per explicar els detalls del nou barri de Martorell i els habitatges de protecció oficial que impulsem.Un eixample residencial pensat per a les famílies seguint el nostre model urbà de cohesió, benestar i qualitat de vida. L'oficina obre de dilluns a dijous, de 10 del matí a 6 de la tarda, i el divendres només fins al migdia.

Es tracta de l'oficina d'informació i registre a la promoció d'habitatges de protecció oficial que el consistori construirà al nou barri de La Sínia. Les persones interessades en un d'aquests pisos, segons han explicat fonts municipals, han de demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a lasinia@martorell.cat i l'Ajuntament els respondrà amb el dia i hora de visita, i amb la documentació necessària que hauran de portar a l'oficina.

El projecte preveu fer 330 pisos que es faran en tres fases. La primera llista de requisits que demana l'Ajuntament servirà per adjudicar els primers 130 habitatges. Perquè, més endavant, el consistori publicarà unes noves bases, amb requisits diferents, per a una segona fase amb 130 pisos més, i finalment, una nova llista de condicions per als últims pisos. D'aquesta manera, els ciutadans tindran tres oportunitats per accedir a un pis de protecció oficial.

El nou barri de la Sínia és un eixample residencial pensat per a les famílies. És entre els barris de Torrent de Llops, les Bòbiles i Can Cases. S'hi construiran 1.100 habitatges, un gran parc central, un nou eix comercial, una zona d'oficines i serveis, places i zones per a vianants amb jocs infantils i una àrea d'equipaments públics per dotar de serveis el barri.

Els pisos de protecció oficial que hi construirà l'Ajuntament disposaran d'entre 70 i 90 m2 i també inclouran plaça d'aparcament i un traster. Els preus oscil·laran entre els 120.000 i els 160.000 euros, en cas de compravenda, i entre els 450 i els 590 euros/mes en cas de lloguer. Al llarg de l'any 2019 començaran les obres d'urbanització i l'edificació dels primers 130 habitatges, i es preveu la seva finalització en 24 mesos.

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha enviat una carta als martorellencs susceptibles de ser-ne sol·licitants per informar-los de la posada en marxa de la nova oficina de registre. «Més endavant, explicarem la tipologia d'habitatges, quants de lloguer i quants de propietat, perquè la gent jove de Martorell que necessiti un habitatge pugui accedir a l'Ajuntament a cercar-lo». El projecte de la Sínia es va aprovar l'any 2008, però la crisi l'havia aparcat.