05 de febrer de 2019
05.02.2019

Neix a Santa Margarida de Montbui una nova cervesa local i artesana

La primera cervesa artesana de Montbui té una graduació de 5,4º i es fa amb llúpol americà

04.02.2019 | 22:50
Presentació de la cervesa artesana de Santa Margarida de Montbui

La comarca de l'Anoia ha vist néixer una nova cervesa artesana per mitjà del montbuienc Jordi Montiel. Produïda sota el nom de montbuien-k, la cervesa de Santa Margarida de Montbui ha estat batejada amb el nom d'APA-LI i és la primera producció de la casa pensada per ser comercialitzada. Com el seu nom indica, es tracta d'una American Pale Ale -APA-, feta a partir de llúpol americà i que, comparada amb les Indian Pale Ale -IPA-, manté una amargor més lleugera i menys persistent en el glop. És aromàtica i amb una graduació moderada de 5,4º.

Jordi Montiel va començar els seus passos en el món cerveser com a home-brewer al garatge de casa.

Les primeres proves les va fer amb equips de producció casolana «tot gra» i que es poden adquirir a Internet o en botigues especialitzades. Després d'un temps de provatures, visites a fires com la de Mediona, contactes amb altres productors i animat pels amics, «hem aprofitat que Els Minairons d'Igualada van inaugurar obrador el juny passat i m'he tirat a la piscina. Allà hem fet una primera producció de poc més de 450 litres, unes 950 ampolles i la resta en barril».


Cervesers convidats

La presentació es va fer a l'Ateneu Cultural de Montbui, local que té en carta més d'una trentena de cerves artesanes i d'importació. Una quarantena de cervesers van assistir al tast de la montbuien-k, que va acabar amb l'actuació de Revolta Cònica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook