La comarca de l'Anoia ha vist néixer una nova cervesa artesana per mitjà del montbuienc Jordi Montiel. Produïda sota el nom de montbuien-k, la cervesa de Santa Margarida de Montbui ha estat batejada amb el nom d'APA-LI i és la primera producció de la casa pensada per ser comercialitzada. Com el seu nom indica, es tracta d'una American Pale Ale -APA-, feta a partir de llúpol americà i que, comparada amb les Indian Pale Ale -IPA-, manté una amargor més lleugera i menys persistent en el glop. És aromàtica i amb una graduació moderada de 5,4º.

Jordi Montiel va començar els seus passos en el món cerveser com a home-brewer al garatge de casa.

Les primeres proves les va fer amb equips de producció casolana «tot gra» i que es poden adquirir a Internet o en botigues especialitzades. Després d'un temps de provatures, visites a fires com la de Mediona, contactes amb altres productors i animat pels amics, «hem aprofitat que Els Minairons d'Igualada van inaugurar obrador el juny passat i m'he tirat a la piscina. Allà hem fet una primera producció de poc més de 450 litres, unes 950 ampolles i la resta en barril».

Cervesers convidats

La presentació es va fer a l'Ateneu Cultural de Montbui, local que té en carta més d'una trentena de cerves artesanes i d'importació. Una quarantena de cervesers van assistir al tast de la montbuien-k, que va acabar amb l'actuació de Revolta Cònica.