Una quinzena de persones van participar ahir en una sessió dinamitzada enfocada a conèixer l'opinió de la ciutadania sobre la priorització que s'hauria de seguir a l'hora d'aplicar les accions descrites al Pla de Salut Local 2019-2023. Es preveu que el document se sotmeti a votació dels regidors i regidores durant el proper ple del mes de març.

El saló de plens de l'Ajuntament d'Olesa va acollir dimarts a la tarda l'acte de presentació de resultats del procés participatiu que ha servit els darrers mesos per anar configurant el Pla Local de Salut d'Olesa de Montserrat.

El Pla de Salut Local 2019-2023 encara ja la seva recta final. Després de mesos de feina en la fase de redacció i de recollida de propostes per part de la ciutadania i dels actors implicats, el document ha anat prenent forma. Ara, i un cop delimitades les accions a dur a terme, el departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa, conjuntament amb l'empresa assessora Amb Salut, ha apel·lat a l'opinió de la ciutadania per tal de fer-ne una priorització. Així, amb una sessió conduïda per Marta Vilanova-Vilà, directora científica d'Amb Salut, una quinzena de ciutadans i ciutadanes van debatre sobre l'ordre que s'hauria de dur a terme les accions.

De fet, una enquesta en línia publicada pel mateix departament a final de gener ja donava la possibilitat a la ciutadania de proposar la priorització de les accions també de forma telemàtica.

La sessió la va obrir l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, que va dir que el document és un «pilar fonamental» de tot municipi com és la salut pública.

Puimedon va aprofitar l'avinentesa per recordar que la setmana passada es va constituir el Consell de Salut del Baix Llobregat, el primer consell del país d'àmbit comarcal.