07 de febrer de 2019
07.02.2019

Airbnb inicia els seus primers treballs sobre el futur turístic d'Igualada

L'empresa engega el Healthy Destinations Lab, un espai per refleixionar sobre les necessitats i potencialitats turístiques de l'Anoia

07.02.2019 | 16:46
Airbnb

La primera activitat del Healthy Destinations Lab d'Igualada d'Airbnb, s'ha dut a terme aquest dimecres a la capital de l'Anoia. El primer taller, destinat a empresaris i membres de la societat civil d'Igualada, va fer que els assistents treballessin sobre la cocreació per definir els reptes i oportunitats a la ciutat, destacant que la sostenibilitat, el turisme familiar i rural i els aspectes característics d'Igualada i l'Anoia han de ser l'eix central del turisme a la ciutat. Era la pirmera activitat després de l'anunci el passat mes de novembre de la col·laboració entre Airbnb i l'Ajuntament d'Igualada.

Airbnb liderarà tres tallers més, destinats a posar en valor i donar veu a la comunitat local per potenciar un turisme sostenible a la ciutat. L'Ajuntament d'Igualada i Airbnb tenen previst fer a la ciutat el New Destinations Summit, el 8 i 9 de maig, que reunirà experts i innovadors d'arreu del món en l'àmbit del turisme sostenible.

El Healthy Destinations Lab és un programa per construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i la comarca de l'Anoia que beneficiï tothom: famílies locals, empreses i comunitats. Durant la sessió de dimecres. els assistents van treballar exercicis de grup on es van avaluar el reptes que es plantegen els diversos actors de la ciutat per fer d'Igualada una destinació de turisme sostenible. La presència digital de la ciutat, la marca i imatge digital d'Igualada o les possibilitats de transport i mobilitat van ser alguns dels temes centrals de la sessió.

Els presents en aquest taller, van concloure que els principals eixos a treballar per desenvolupar un turisme sostenible per Igualada són: Potenciar i promocionar els aspectes més sostenibles de la ciutat, treballant per fer d'Igualada una ciutat sostenible tant per als residents com per als viatgers. Aprofitar el llegat industrial d'Igualada, oferint la possibilitat de descobrir els processos de fabricació des de dins; posar en valor les possibilitats vitivinícoles de l'Anoia i l'interès del turisme rústic; i apropar els aspectes més característics d'Igualada als visitants, que els permetin tastar la forma de vida local, com els castells.

Tres tallers més fins al maig


Com a part de la iniciativa New Healthy Destinations Lab, Airbnb "liderarà tres tallers a Igualada destinats a posar en valor a la comunitat local i dotar-la dels coneixements i les eines necessàries per obrir la ciutat al món i potenciar un turisme sostenible, inclusiu i respectuós amb el territori, el patrimoni històric i el medi ambient", segons que van explicar ahir els seus organitzadors. Aquests tallers tractaran sobre les possibilitats de la tecnologia i les oportunitats que els ofereix la plataforma, les claus per ser un bon amfitrió i la gestió del turisme, entre d'altres.

New Destinations Summit


En el marc d'aquesta col·laboració, també dimecres es van anunciar també les dates definitives per la celebració del New Destinations Summit a la capital de l'Anoia, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de maig al Museu de la Pell d'Igualada.

Aquesta trobada portarà a Igualada a alguns dels experts i innovadors més importants del món en el sector del turisme. Un espai web creat per a l'ocasió dóna detalls de les activitats: http://www.newdestinationssummit.com. 

Tant el New Healthy Destinations Lab com el Summit "formen part del focus d'Airbnb en impulsar el turisme local, autèntic i sostenible en països i ciutats d'arreu del el món, en línia amb la seva Oficina de Turisme Sostenible", segons fonts de Airbnb.

Aquestes iniciatives lliguen també amb la voluntat de l'Ajuntament d'Igualada d'explorar el turisme sostenible com un sector de futur que pugui generar noves alternatives econòmiques tant a la ciutat com a la comarca de l'Anoia. El desenvolupament, de la mà d'agents locals, d'una marca turística atractiva basada en el turisme d'experiències és, precisament, un dels objectius contemplats en el futur pla local de turisme de l'Ajuntament, que actualment es troba en la seva fase final de redacció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook