El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, inaugurarà aquest dissabte, 9 de febrer, les obres d'arranjament de camins municipals de Calonge de Segarra, que s'han realitzat amb el suport de la Diputació. També inaugurarà les obres de reforma de la Casa del Mestre, finançades per la corporació; una casa rural que acollirà l'única prova pilot a Espanya d'un projecte europeu amb tecnologia modular d'emmagatzematge tèrmic de baix cost.

La visita tindrà una primera part més institucional en la què el president de la Diputació serà rebut per l'alcalde, Xavier Nadal. Signarà al Llibre d'Honor, i la comitiva es traslladarà a inaugurar les obres d'arranjament de camins municipals.

Posteriorment, es desplaçaran a la Casa del Mestre, on tindrà lloc la inauguració de la reforma i condicionament de l'habitatge que ha dut a terme la Diputació de Barcelona.

Durant l'acte, s'explicarà la proposta d'aquesta casa rural que acollirà l'única prova pilot a Espanya del projecte europeu TESSe2b, a través del qual s'ha desenvolupat una tecnologia modular d'emmagatzematge tèrmic de baix cost, basada en col·lectors solars i bombes de calor geotèrmic d'alta eficàcia per a la calefacció, refrigeració i producció d'aigua calenta a la llar.

L'estada del president de la Diputació de Barcelona a Calonge de Segarra finalitzarà amb una visita a l'Església de Santa Fe , en la qual properament s'hi realitzaran obres de restauració de l'interior i part de l'exterior.