07 de febrer de 2019
07.02.2019
Regió7

Igualada prepara una inversió d'1,3 milions en la renovació de la zona de vestidors de Les Comes

Amb el projecte fet, les obres es podrien iniciar el 2020 i es farien en diferents fases

07.02.2019 | 14:28
Imatge de com serà la nova zona de vestidors

L'Ajuntament d'Igualada ha enllestit la redacció del projecte executiu dels vestidors i zones comunes de la piscina municipal de Les Comes. El projecte contempla la reforma integral dels elements comuns que donen servei a la piscina. Es reformen els accessos des de l'exterior, el vestíbul, la cafeteria, l'accés a la part superior de la graderia i, molt especialment, als vestidors. "Seguim treballant en la millora i posada al dia d'unes instal·lacions que es van crear als anys vuitanta i que volem acabar convertint en una ciutat esportiva de referència", ha afirmat l'alcalde Marc Castells, i ha avançat que "donada la important envergadura d'aquesta intervenció, la voluntat és poder fer les primeres licitacions l'any 2020 i executar-la en diferents fases".

La proposta contempla una intervenció sobre 1800 m2 i, en conjunt, el projecte està pressupostat en uns 1,3 milions d'euros. Els principals objectius,segons ha explicat la regidora d'Esports, Rosa Plassa, passen per millorar les condicions d'accessibilitat exteriors i interiors, adequar l'equipament a la normativa tècnica del Consell Català de l'Esport, millorar les condicions ambientals i actualitzar la imatge general de l'edifici i, sobretot, donar resposta a una de les principals necessitats recollides en les enquestes de satisfacció efectuades els últims anys i, en conseqüència, abordar la reforma integral del bloc de vestidors. Aquí es preveu actualitzar la seva estètica, millorar la il·luminació, distingir els vestidors amb colors, renovar els seus tancaments i mobiliari, ampliar el bloc de dutxes, dotar d'accessos exclusius els vestidors dels monitors, ordenar l'accés als vestidors adaptats o millorar el connector entre aquest espai i la piscina.

Pel que fa als altres elements comuns, s'ha projectat una àmplia intervenció de millora de l'accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda, incloent un nou ascensor fins la part superior de la graderia, i també la redistribució del vestíbul de recepció amb accés directe a la grada, un espai de treball per als monitors, uns nous lavabos, un nou magatzem de neteja i una posada al dia de l'espai de bar i cafeteria.
Modernització de les instal·lacions esportives. Aquest projecte de reforma s'emmarca en el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, que l'Ajuntament d'Igualada executa com a part fonamental del projecte Ciutat Europea de l'Esport 2019, un títol atorgat per la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe) que la ciutat ostenta al llarg de tot aquest any.

Dins del mateix pla s'han impulsat altres accions en aquest mateix complex, com ara la construcció del nou aparcament exterior de la piscina, la reforma del pàrquing dels camps de futbol i dels vestidors dels camps superiors, la instal·lació de calefacció a la sala de barri, la renovació del terra del gimnàs, la reforma de les instal·lacions de bitlles al parc exterior o l'arranjament de l'Anella Verda a Les Guixeres i la creació del Mirador de Montserrat. Ara mateix hi ha també altres elements en construcció, com el nou pavelló poliesportiu que es preveu posar en funcionament aquesta mateixa primavera.

Paral·lelament, es porten a terme accions destacades en altres instal·lacions de la ciutat, com la construcció de la pista coberta d'entrenament –ja finalitzada– i la futura substitució del tartà exterior a l'Estadi Atlètic o l'ampliació i millora dels frontons del Molí Nou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook