09 de febrer de 2019
09.02.2019
Regió7

Òmnium triplica els socis a l'Anoia en els darrers tres anys i arriba als 2.300

El vicepresident Marcel Mauri anuncia un miler d'actes a Catalunya en suport als presos catalans

09.02.2019 | 00:40
Marcel Mauri en el diàleg que va tenir amb la periodista i membre de la direcció Marina Llansana

Òmnium va presentar a l'Anoia dijous a la nit la campanya «Judici a la Democràcia», per fer front al discurs dels propers mesos a l'actuació de la justícia espanyola, de la part acusadora i dels partits nacionalistes en contra dels polítics jutjats i de l'independentisme. «Jo acuso», l'audiovisual que dona impuls a la campanya, concentra l'argumentari per «trencar els silencis i el relat mediàtic de l'IBEX35», un dels objectius de la campanya, segons Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium (la presidència l'ostenta Jordi Cuixart, empresonat). Davant d'unes 150 persones, al teatre de l'Ateneu, Mauri va lamentar que el Tribunal Suprem hagi revocat gran part dels testimonis presentats per Jordi Cuixart.

En declaracions als mitjans, Mauri va anunciar que es faran 1.000 actes arreu del país, amb «judicis populars per denunciar la vulneració de drets, maratons informatives, encartellades, bustiades, una campanya de comunicació per tot Europa i la impressió d'un diari, juntament amb mobilitzacions per tot el país». La campanya es presenta a les més de 50 seus territorials d'Òmnium, entitat que «actualment té més de 135.000 socis i és l'entitat amb finalitats culturals més gran d'Europa». Mauri va elogiar també la tasca feta per Òmnium Anoia, seu territorial que ha crescut fins a assolir els més de 2.300 socis.

En declaracions a Regió7, Mauri va comentar que «les properes mobilitzacions unitàries amb entitats sobiranistes, socials, veïnals d'arreu del país són per mantenir l'esperit del 3 d'octubre i demostrar que quan es posa en risc les llibertats, els drets fonamentals i els valors de la democràcia, aquest país respon de forma unitària». I sobre la reacció del PP i Ciutadans a l'anunci d'una figura de relator en la mesa de partits catalans i govern de l'Estat, va valorar que «porten mesos denunciant una fractura social dins la societat catalana, quan s'ha demostrat amb aquesta reacció que qui té una profunda divisió és la societat espanyola. Una fractura que ens preocupa moltíssim, perquè ve provocada per l'extrema dreta i, alhora, el PP i Ciutadans s'hi abonen». I va assegurar que «és molt perillós, ara que a Madrid [el govern del PSOE] s'ha posat l'opció del diàleg sobre la taula, tot ha saltat pels aires amb els fantasmes de l'extrema dreta. A Catalu-nya hi ha un gran consens a favor del diàleg i de trobar solucions polítiques i estem convençuts que hi ha una Espanya diferent, i és a la qual apel·lem per la mobilització a Madrid el 16 de març», va concloure Mauri.

Òmnium Anoia és una de les associacions que més han crescut en els darrers anys, i ha passat de 928 socis el 2015 fins als actuals 2.300. Abans de la presentació de la campanya va tenir lloc l'assemblea territorial, en què es va renovar la junta de l'entitat i Joan Requesens, el president sortint, va ser rellevat per Pere Joan Pinós. L'increment de socis situa Òmnium Anoia com una de les entitats més importants de la comarca i, segons Mauri, ens trobem davant d'un creixement «que veiem que es repeteix al llarg del país».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook